Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строят три Центъра за настаняване от семеен тип в Русе

Първа копка на три Центъра за настаняване от семеен тип на територията на Русе  ще бъде направена днес от 11,30 ч. Церемонията ще се състои на терен, който се намира ж.к. „Здравец Изток”, между улиците „Прага” и „Будапеща”. Проектът стартира през декември 2011 г. Стойността му е 2 043 302 лв. – 100% безвъзмездна финансова помощ от ЕС, а срокът за изпълнение – 24 месеца. С изграждането на ефективна и достъпна социална инфраструктура, ще се реализират услуги, които ще заменят грижата в институции за деца и младежи с увреждания на възраст от 3 до 18 години. Трите центъра ще бъдат отделни обособени жилищни сгради, създаващи близка до семейната среда, с оглед на социализацията на децата и младежите и развитието на социалните им умения. Всеки от центровете ще бъде с капацитет 12 места и 2 резервни.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново здравно заведение в Русе

С водосвет днес беше открита новата четириетажна сграда на Диагностично-консултативен център-2 в Русе, част от лечебни заведения „Медика“.  Там са разположени 60 кабинета на общопрактикуващи лекари и специалисти. Работят и три лаборатории – клинични и микробиологична. Има разкрита аптека, като през следващите седмици предстои отварянето на още..

публикувано на 17.07.24 в 13:57

Върви ремонтът на Дунав мост

Премахнат е асфалтът и са демонтирани ограничителните огради в първия участък от основния ремонт на Дунав мост при Русе, който започна на 10 юли.  Строителните работи стартираха в отсечка с дължина около 200 м в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и движението преминава регулирано в лентата за изход в посока Румъния, в която не..

публикувано на 17.07.24 в 13:41

В арест за разпространение на дрога

Шестима души са задържани по време на специализирана операция срещу разпространението на наркотици, проведена в Русе през последните дни. Това съобщават от МВР. Двама са арестувани в момент на доставка на дрога. Те пренасяли пратката от голям град до Русе с мотоциклети.  Първоначално поръчаното количество трябвало да бъде подхвърлено в сухи..

публикувано на 17.07.24 в 09:52

Села без ток след буря в Русенско

Бурята, която се изви този следобед в Русенско, доведе до временно прекъсване на електрозахранването в редица населени места от региона. Без ток са останали около 5000 души, като в момента техният брой е значително по-малък, информират от Областната администрация. Аварийните екипи на „Електроразпределение Север“ продължават да работят и към момента..

публикувано на 16.07.24 в 21:03

Червен код в Русе

Националният институт по метеорология и хидрология издаде червен код за опасно високи температури за област Русе. Има готовност за реагиране при извънредна ситуация. Ако се наложи, ще бъде задействан и областният план за защита при бедствия. Това обяви областният управител на Русе Драгомир Драганов.  Той посочи, че навсякъде в региона обстановката..

публикувано на 16.07.24 в 10:52

Транспортни неволи в Русе

От началото на  юли градският транспорт в Русе се пое изцяло от общинското транспортно дружество. Това наложи промени както в някои от маршрутите, така и в графика на движение. Част от тези промени предизвикаха недоволството на русенци, живеещи в кв. "Средна кула" и Басарбово, които организираха подписка.  От Общината поеха ангажимент да направят..

публикувано на 16.07.24 в 09:11

Пожарникари в действие

Работата на огнеборците на мястото на пожара над русенския квартал "Средна кула" в горския масив и в района продължава и днес. Това съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева.  Вчера и през нощта противопожарните екипите са дежурили на критичните места. В гасенето и дежурството са се включили и..

публикувано на 15.07.24 в 13:07