Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има опасност от задръствания от тежкотоварни автомобили в Силистра

Снимка: Архив
Огромни опашки от тежкотоварни автомобили се образуваха днес на Дунав мост. Причината за това е въведената забрана за преминаване на ТИР-ове с тегло над 10 тона през граничния контролно-пропускателен пункт. Водачите бяха насочвани към ферибота Свищов – Зимнич, който е алтернатива на моста, или през Силистра. Автобусите, които пътуват до Румъния, Русия, Молдова и Украйна, преминават през моста без проблеми. Ограничението бе въведено вчера, след като пътното платно на Дунав мост се деформира. Леките автомобили могат да минават през граничния пункт, но със скорост до 20 км в час.
 
След пренасочване на трафика от Дунав мост възниква опасност от задръствания от тежкотоварни автомобили в Силистра. Заради липсата на информация, че фериботният комплекс за връзка между Силистра и румънския град Кълъраш не работи, шофьорите се насочват към него и това създава опасност от струпване на автомобили, съобщават от Областното пътно управление. Екипи на службата и на пътната полиция пренасочват автомобилите по обходния път на Силистра към Граничния контролно-пропускателен пункт. От пункта автомобилите преминават на румънска територия и прекосяват Дунав с плаващи платформи, обслужвани от румънска фирма. Областният управител на Силистра Николай Димов е поискал справка от Гранична полиция за броя на преминаващите през града автомобили и ако се наложи, ще бъдат създадени временни паркинги или автомобилите ще се пренасочват по други маршрути за преминаване на българо-румънската граница.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Празник на водните лилии

Празник на водните лилии ще се проведе днес в местността „Блато Малък Преславец” край река Дунав.  Това е 15-тото му издание и се организира от кметството и читалището в село Малък Преславец и Община Главиница.  40 състава с около 500 участници от 22 читалища ще представят фолклорна програма на сцената на събитието. Домакините обещават и чудесни..

публикувано на 24.08.24 в 09:04

Момиче пострада тежко при катастрофа

15-годишно момиче е пострадало при пътно произшествие около 22:00 часа снощи по пътя между Тутракан и село Шуменци. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  Детето е пътувало в лек автомобил „Ситроен“, шофиран от 58-годишен водач, който изгубил управлението и колата се преобърнала извън пътното платно.  При удара момичето..

публикувано на 23.08.24 в 10:14

Нов метод за заплащане на паркиране

Престоят на общински паркинги в Силистра вече може да се заплаща и мобилно, съобщават от общинската администрация. Въведен е нов метод за заплащане на паркиране чрез ложение URBO Parking. Чрез него граждани и гости на града могат да заплащат онлайн синя зона, да избират период на престой, както и да получат удобства като запомняне на това къде е..

публикувано на 22.08.24 в 14:56

Полицай застреля зет си по време на лов

Полицай застреля горски стражар със законно ловно оръжие по непредпазливост. Инцидентът се е разиграл в землището на община Дулово, област Силистра. След полунощ днес, по време на законен отстрел на вреден дивеч, 47-годишен мъж, служител в Районно управление на полицията в Дулово, прострелва в тялото 24-годишен стражар в Държавно ловно..

публикувано на 22.08.24 в 13:10

Полицай простреля стражар

Полицай простреля фатално стражар край дуловското село Колобър, научи Радио Шумен. Инцидентът е станал при нерегламентиран лов около 3:00 ч. тази сутрин. Горският стражар е работил в Държавното ловно стопанство „Каракуз“. От Областната дирекция на МВР в Силистра потвърдиха за трагичния инцидент, но отказаха да дадат подробна информация за..

публикувано на 22.08.24 в 11:55

Спасиха осем къщи от опожаряване

Осем къщи в село Долно Ряхово, смесена гора в района на село Алеково и 50 декара слънчоглед край село Сребърна са спасени от опожаряване. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра. През изминалото денонощие огнеборци от Силистра, Тутракан и Главиница, както и доброволци от Алфатар са гасили 4 пожара. Причината за тях е човешка..

публикувано на 21.08.24 в 12:44

Сбиване на пътя

Проверка за нанесена средна телесна повреда се извършва в РУ-Дулово, информират от Областната дирекция на МВР-Силистра.  Произшествието е станало на 19 август в село Руйно. Засичане на пътя между два леки автомобила станало повод   за спречкване, прераснало в сбиване, при което на единия водач – 27-годишен, била причинена фрактура на черепа...

публикувано на 20.08.24 в 12:25