Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изработиха карта, на която са означени дупките в Русе

Снимка: Архив
Сдружение „Вело-Русе“ е изработило оригинална карта, на която са означени дупките в дунавския град. Тя е публикувана на сайта на сдружението и е свободна за редактиране и обновяване. На картата са отбелязани с различни знаци местата, където се намират велосипедните магазини, велосипедните стойки. Важна част от нея са и опасните и неудобни за преминаване места по улиците - дупки, нескосени тротоари, прелези. В момента „Вело-Русе“ работи по изготвянето на карта на извънградските велосипедни направления в областта. Идеята е да се уточнят местата, подходящи за велосипеден туризъм, след което да се направи предложение тези направления да бъдат заложени в общите устройствени планове на осемте общини в област Русе. „До месец картата ще е готова и ще бъде качена на сайта на сдружението, където да се коментира от всички желаещи“, твърди председателят Ростислав Кандиларов. През следващата седмица велосипедисти ще направят обиколка на града, за да обновят картата с дупките по улиците.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пропадане на Дунав мост

Дупка с размери приблизително 30 на 40 см. се отвори в българския участък на Дунав мост при Русе. Тя е буквално на 100 метра от началото на моста в посока Румъния, съобщават от областната администрация в дунавския град. Водачите на превозни средства трябва да шофират с ниска скорост и с повишено внимание в участъка. Причината за пропадането е..

публикувано на 04.05.24 в 12:11

Пеша из Русе

Безплатните пешеходни обиколки на Русе „Ruse Summer Free Tour“ започват от днес, 4 май. Те са както за българските и чуждестранните гости, така и за жителите на града, а техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе. И тази година обиколките ще се провеждат всяка събота от май до септември включително...

публикувано на 04.05.24 в 11:50

Приключи облагородяването на Пантеона

Приключи проектът за облагородяване на Пантеона на възрожденците в Русе и Крепост Гюргево. На финална пресконференция бяха представени основните резултати от изпълнението на проекта.  Сред ремонтните дейности на Пантеона на възрожденците в Русе са преработка на зидовете на главния вход, подмяна на каменната облицовка, поставяне на изолация,..

публикувано на 02.05.24 в 15:14

Засилват мерките срещу вандалите

Община Русе дава по-големи правомощия на Инспектората по охрана, обществен ред и сигурност. Целта е подобряване на борбата с противообществените прояви. "Унищожават детски площадки, кошчета, пейки, лампите в парковете, има счупена витрина на театъра. Стараем се чрез видеонаблюдението извършителите да бъдат установени и санкционирани", заяви..

публикувано на 29.04.24 в 09:51

Иззеха преправени оръжия

44-годишен мъж от Русе е задържан за преправяне на пневматични оръжия без разрешително за това. Той е заловен при акция на ГДБОП, която се провежда в различни градове на страната. При предприетото разследване е установено, че от началото на януари миналата година мъжът се е занимавал с преправяне на пневматични оръжия, като подобрявал точността и..

публикувано на 25.04.24 в 13:45

Базар с кауза

Благотворителният великденски базар подреди „Каритас“ Русе във фойето на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“.  Експонатите са изработени от деца и възрастни, които посещават различните комплекси за социални услуги на сдружението.  Дарените средства ще бъдат използвани  за многобройните каузи на „Каритас“ Русе в подкрепа на бедните, слабите и..

публикувано на 25.04.24 в 13:13

Деца с коклюш в Русе

Два случая на деца, заболели от коклюш, са регистрирани за последните две седмици в Русе. Това съобщи за БТА заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Искра Генева.  Първият случай е от 10 април. Става дума за 12-годишно момиче, на което е трябвало да бъде направена реимунизация до края на тази година. Ученичката е в..

публикувано на 24.04.24 в 16:56