Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха завършения участък от автомагистрала „Хемус” Шумен – Белокопитово

Снимка: Архив
С водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Шумен отец Димитър, започна церемонията по откриване на завършения участък от автомагистрала „Хемус” Шумен – Белокопитово. Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров получи от строителите пълната документация на обекта и заяви, че до седмица се очаква да бъде издаден акт 16.
Около 50 милиона лева ще струва следващият участък от автомагистрала „Хемус” от Панайот Волов до Белокопитово. Това съобщи изпълнителният директор на фирмата-изпълнител на строителните дейности инж. Димо Димов. Въпреки че отсечката е с 3 км по-къса от сегашната, изграждането й тя ще струва с около 5 милиона лева повече, тъй като по участъка ще бъдат изградени няколко големи естакади и мостове. Инж. Димов заяви, че фирмата е готова веднага да започне изграждането на следващия участък, като се очаква единствено издаването на строителното разрешително. Работата по отсечката ще продължи около 18 месеца. Най-вероятно в началото на 2015 година участъкът Панайот Волов – Белокопитово ще бъде отворен за движение.
 
Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева заяви, че ще се търси външно финансиране, за да може целият участък от Варна до София да бъде изграден като автомагистрала. В никакъв случай отсечката от Шумен до началото на София няма да е скоростна, както планираше предишното правителство, а ще бъде изградена като магистрала, допълни министър Терзиева.
Малко след 14 ч. днес движението по магистралата беше пуснато в отсечката от Шумен до Белокопитово.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водните проблеми скараха институциите

Междуведомствена комисия ще проверява състоянието на язовир „Тича“, заяви областният управител на Шумен Бейнур Ахмед след проведената работна среща днес по водните проблеми в област Шумен.   На воден режим продължават да бъдат повече от 20 села от общините Шумен, Смядово, Велики Преслав, Каолиново, Върбица и Венец.   „Хората от смядовското село Риш..

публикувано на 19.08.24 в 13:07

С опасност за живота след падане с тротинетка

Сигнал за пътно-транспортно произшествие на ул.“ Съединение“ в Шумен малко след 01:30 часа в събота бил приет в дежурната част на областната дирекция в града. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  На място бил пратен полицейски екип. Установено било, че 33-годишен мъж от Шумен е самокатастрофирал с електрическа тротинетка.  Пострадалият..

публикувано на 19.08.24 в 12:17

Върнаха пари след съмнение за ало измама

Двама мъже от Шумен са предали парични суми в полицейското управление в града, след като са се усъмнили, че са станали помагачи в телефонни измами, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. В събота в полицейското управление в Шумен местен жител обяснил, че бил нает за транспортна услуга от мъж след обява за работа. Работата му щяла да се състои в..

публикувано на 19.08.24 в 12:09

Шумен отново без вода

Шумен остава без вода за 24 часа. От ВиК- Шумен информират, че на 20 август  ще бъдат извършени присъединителни връзки от съществуващия към новоизграден довеждащ водопровод за Шумен, местоположение РШ „Търговище“ и РШ „Велики Преслав“. Дейностите ще се извършват по Лот 1 и Лот 3 от водопровода.  Едновременно с това служители на водното дружество ще..

публикувано на 19.08.24 в 12:01

Юмрук в лицето на полицай

Малко след 21:15 часа в събота е приет сигнал за скандал в село Кладенец. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен.  Съобщено било, че 44-годишен мъж в нетрезво състояние чупи покъщнина. Към адреса е насочен екип на РУ- Шумен.  След пристигане на място мъжът продължил да се държи агресивно.  По време на задържането му нанесъл удар с юмрук..

публикувано на 19.08.24 в 11:48

В Шумен няма две ДПС-та

Членовете и симпатизантите на ДПС в Шумен ясно и категорично заявиха, че в Шумен няма две ДПС-та. Движението е едно и неговият лидер е д-р Ахмед Доган.  Това се случи по време на разширения областен съвет на партията в неделния ден.  "Ние сме семейство вече 34 години и няма как някой да излезне и да говори за ново начало и да подменя нашите ценности,"..

публикувано на 19.08.24 в 10:49

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти, обслужване и профилактика на съоръженията ще има и днес (19 август) в Североизточна България. В Шуменско от 8 ч. до 17 ч. ще е прекъснато подаването в селата Черна и Страхилица, а от 9 ч. до 17 ч. – в село Тодор Икономово. В Разградска област ток от 9 ч. до 16,30 ч. няма да има в част от..

публикувано на 19.08.24 в 07:54