Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален конкурс за акордеонисти в Нови пазар

Националният конкурс за акордеонисти „Танцуващи клавиши” ще се проведе от днес до 26 април в Нови пазар. В 13-то му издание ще участват 45 индивидуални изпълнители и 7 камерни състава. Това съобщи за Радио Шумен секретарят на читалище „Христо Ботев” Емил Мирчев. Официалното откриване е в 14:30 ч., в 15 ч. започва конкурсната програма. От 18:30 ч. е концертът на австрийския акордеонист Николас Лазич.
Председател на журито и тази година е проф. Румен Потеров. Наградният фонд е осигурен от Министерството на културата, община Нови Пазар и Народното читалище „Христо Ботев”. Закриването на конкурса е от 12 ч. на 26 април. Веднага след него е Галаконцертът на лауреатите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нитрати над нормата

Нитрати над нормата има във водата от чешма „Али чобан“ и Бялата чешма в Нови пазар. Това показват лабораторните анализи, направени в Регионалната здравна инспекция в Шумен. Заради завишеното съдържание на нитрати, инспекторите препоръчват водата от двете чешми да не се ползва за пиене от малки деца.

публикувано на 29.05.24 в 08:18

МВР спря пиратски сайтове

Две досъдебни производства са образувани в резултат на спецакцията в Шумен срещу незаконно използване на видеоматериали като обекти на авторското и сродни на него права посредством три интернет сайта.  Акцията е осъществена на 27 и 28 май в координация с Европол под ръководството на шуменската Районна прокуратура.  Установени са собствениците..

публикувано на 29.05.24 в 08:00
КОЦ - Шумен

Слагат таван на шефските заплати

Таван на заплатите на управителите на общинските лечебни заведения в Шумен предлагат от Правната постоянна комисия при Общинския съвет. Предложението на общинския   съветник от ГЕРБ Ивайло Илиев е шефовете на общинските здравни дружества да получават не повече от 12 минимални работни заплати месечно.  Правната комисия прие предложението на кмета..

публикувано на 28.05.24 в 15:59

Конференция по пътна безопасност

120 участници от 30 детски градини в цялата страна пристигат в Шумен за Националната научно-практическа конференция по безопаност за движение по пътищата под надслов „Детската безопасност – споделена отговорност“. Конференцията ще се проведе на 6 и 7 юни и се организира от ДГ „Дружба“. Съорганизатори са РУО – Шумен, ШУ „Еп. Константин Преславски“, ОД на..

публикувано на 28.05.24 в 14:17

Шумен събира млади таланти

Над 1000 деца от 22 населени места ще участват в Деветия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, който се организира от СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен. Конкурсът ще се проведе на 1 и 2 юни, като ще бъде официално открит в 10:30 часа в двора на училището с награждаване в направлението „Изобразително изкуство“.  „Искаме да съберем..

публикувано на 28.05.24 в 14:05

Олимпийските надежди на Шумен

Призови места заеха шуменски спортисти на фестивала „Олимпийски надежди“, който се проведе в курорта "Албена".  Младите шуменски атлети се състезаваха в няколко спорта. В атлетическия крос за момичета Христина Йовчева зае второ място, а при момчетата – втори и трети бяха Емил Георгиев и Борис Генчев. Златното отличие за младежи е за Атила..

публикувано на 28.05.24 в 13:06

Извънгабаритен товар през Шуменско

Пътна полиция ще поеме извънгабаритен товар от Бургаска област днес около 13:00 ч, съобщават от полицията в Шумен. Ще се движи по път II-72, като ще премине през Нови пазар и ще пътува за Варна. Широк е 3.30 м и е висок 5.30 м.  Няма да се затваря изцяло движението. От полицията апелират към водачите да шофират внимателно и да спазват..

публикувано на 28.05.24 в 11:07