Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Терзиева: 450 км второкласна и третокласна пътна мрежа ще бъдат рехабилитирани

Снимка: Радио Шумен

450 километра второкласна и третокласна пътна мрежа ще бъдат рехабилитирани през тази година, като ще се ремонтират отсечки в цялата страна. Това каза днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която инспектира преасфалтирането на 27-километровия път от Шумен до Велики Преслав. Средствата за ремонтите в страната се осигуряват от публичната инвестиционна програма на правителството и от спестените суми от зимното поддържане. „За реновирането на тези километри сме отделили 65 милиона лева, но средствата за пътища през настоящата година са много повече, тъй като продължава строежът и на съвсем нови отсечки”, каза министър Терзиева.
„Общо за страната сме започнали да правим ремонти, рехабилитация и строителство на 1500 километра до края на година. От тях 90 километра са чисто ново строителство, което включва АМ „Марица“ - лот 1 и лот 2, АМ „Струма“ лот 4, обхода на Враца и обхода на Монтана“, обясни Терзиева.
Министърът допълни, че политиката на ведомството и на Агенция „Пътна инфраструктура” е не да се работи на парче, както е било досега, а когато се започне ремонтът на един път, то той да бъде обновен изцяло. „В момента се работи по най-тежките участъци в страната, но постепенно ще се реновират и пътищата, които са свързани с тях”, допълни тя.
По-рано през деня Терзиева обеща, че единственият булевард във Велики Преслав, който е част от второкласния път за Търговище, също ще бъде рехабилитиран. В момента се правят изчисления, за да стане ясно каква сума е необходима за участъка, който е с обща дължина 2 200 метра.

Цялостното преасфалтиране на пътя Шумен – Върбица ще приключи до края на септември. Това каза днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която инспектира отсечката от Шумен до Велики Преслав. Тя заяви, че е доволна от работата на фирмите-изпълнители на обекта и допълни, че всички срокове ще бъдат спазени.
Десислава Терзиева каза, че ремонт на Върбишкия проход тази и следващата година не се предвижда, тъй като участъкът е много дълъг – около 30 км, и са необходими много средства.

Вчера министърът на регионалното развитие инспектира работата по пътен възел „Белокопитово” на АМ „Хемус” вчера. „Магистралата е абсолютен приоритет за правителството и изграждането й ще продължи”, каза Десислава Терзиева.
65 млн. лв. са предвидени за цялостното изграждане на пътния възел. Строителните работи започнаха през август миналата година и трябва да приключат през пролетта на 2015 г.

Ремонтите на два ключови участъка от републиканската пътна мрежа в Шуменска област ще започнат през следващия месец, обяви още министър Десислава Терзиева. Рехабилитирана ще бъде 6-километрова отсечка от пътя от Велики Преслав до границата с област Търговище, както и 24 километра от пътя Смядово – Велики Преслав.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затвориха склад за трюфели в Ивански

Комплексна проверка в обект за трюфели извършват служители на Областната дирекция по безопасност на харните в Шумен, на Националната агенция за приходите, на МВР и на ДАНС, съобщават от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). При извършена проверка преди седмица е установена липса на документи за проследимост и..

публикувано на 12.07.24 в 17:44

Награди за шуменските грации

Четири първи и едно второ място за нашите грации от школата „Балет“ с ръководителки Светла Денчева и Юлия Николова в XVIII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол. Това съобщава на страницата си във Фейсбук Центърът за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс Шумен. В раздел „Танцово изкуство“ момичетата се..

публикувано на 12.07.24 в 15:22

Грижа за младежи в риск

Още две социални услуги разкри Община Разград, считано от 1 юни. Това са „Преходно жилище“ и „Наблюдавано жилище“. И двете са насочени предимно към млади хора.  Услугата „Преходното жилище“ ще се фокусира върху младежи от 15 до 18 години за осигуряване на 24-часова грижа.  Втората социална услуга „Наблюдавано жилище“ обхваща възрастовата група от 18..

публикувано на 12.07.24 в 13:13

Мъж пострада на пътя

65-годишен е катастрофирал с товарен автомобил около 7:30 часа вчера по пътя между Тутракан и Нова Черна. Това съобщават от силистренската полиция. Той изгубил управлението, напуснал платното и се ударил в няколко дървета.  Получил е фрактура на ребра и травма на таза.  Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 12.07.24 в 12:38

Опасност от пожари

С повишаването на дневните температури значително се увеличава рискът от пожари в природата, напомнят от Областната дирекция на МВР в Шумен.  За да не се допускат сериозни инциденти, е забранено изхвърлянето на недоизгасени кибритени клечки и угарки от цигари в горима и леснозапалима среда.  Всички моторни превозни средства, които влизат в горите..

публикувано на 12.07.24 в 12:29

Гасиха пламнала нива

9 сгради, мандра и овцеферма са спасени при пожар вчера в село Коньовец. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен около 13:00 часа. Съобщено било за пламнала нива с овес. При пристигане на място огнеборците заварили силно развит пожар на голяма площ след силен вятър. Установено било, че пламъците тръгнали, след като клони на дървета при..

публикувано на 12.07.24 в 12:10

Пиян вилнее на село

35-годишен мъж бе задържан за нарушаване на обществения ред, съобщават от шуменската полиция. Сигнал за скандал между баща и син в частен дом в село Вълнари бил приет в полицейското управление в Каолиново малко преди 17:00 часа вчера. Към адреса бил пратен екип.  В присъствието на униформените 35-годишен местен жител, във видимо нетрезво..

публикувано на 12.07.24 в 11:59