Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогнозната стойност на проекта за реставрация на Дивизионната болница е над 3 500 000 лв.

Снимка: Радио Шумен

Над 3 500 000 лева е прогнозната стойност на проекта за реконструкция, реставрация и консервация на Дивизионната болница в Шумен. Това съобщи днес заместник-кметът Живка Тонева. В началото на април от администрацията обявиха, че подготвят такъв проект, но тогава очакваната сума беше около 1 милион лева, като тя щеше да бъде поискана от Министерството на културата. За необходимите средства сега ще се търсят варианти за кандидатстване по оперативните програми.
Идеята на община Шумен е Дивизионната болница да бъде превърната в общински център за култура, с изложбени и концертни зали. Част от сградата ще бъде обособена в музей на етносите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Община Шумен кандидатства с проект за реставрация на старата Дивизионна болница

Община Шумен ще кандидатства с проект за консервация, реставрация и адаптация на старата Дивизионна болница, която е паметник на културата от местно значение. Това съобщи заместник-кметът по култура, просвета и образование Живка Тонева по време на..

публикувано на 01.04.14 в 13:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арестуваха насилник на жена

41-годишен мъж бил задържан в полицейския арест след сигнал от 50-годишна жена, с която живее на семейни начала. Тя го обвинила, че й нанесъл психически и физически тормоз.  Сигналът в РУ- Шумен бил приет снощи. Към ул. “Черешово топче“ в града е насочен..

публикувано на 03.10.24 в 09:49

Къща горя в Риш

Къща горя снощи в смядовското село Риш, съобщават от шуменската полиция. Съобщението е прието около 21:00 часа на 2 октомври. Към адреса е насочен екип на участъка на пожарната в Смядово. Огнеборците заварили да гори покрив на имота. На помощ в..

публикувано на 03.10.24 в 09:38

Полицията - по селата

Мобилни екипи на Областната дирекция на МВР- Шумен ще проведат срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на област Шумен през октомври. На 3 октомври  екипите ще посетят селата Изгрев и Осеновец. Срещите ще се проведат в..

публикувано на 03.10.24 в 09:27

Реставрират срутената къща

Собствениците на къщата на художника Стефан Петров на ул. „Цар Освободител“ в Шумен, която се руши от години, трябва да извършат необходимите реставрационни и консервационни дейности, разпореди със заповед кметът на община Шумен проф. Христо Христов,..

публикувано на 03.10.24 в 08:39

Живей активно

Съботният ден е предизвикателство за тези, които обичат да се движат, а и за други, които искат да се включат в активното движение и да подобрят жизнената си кондиция. 5 октомври е Световен ден на ходенето и Шумен ще се включи с инициативи, които..

публикувано на 02.10.24 в 14:42

Пожар на покрива

Покривът на къща в село Стан горя вчера. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен в 19:25 часа на 1 октомври в дежурната част на пожарната в Нови пазар. Към мястото на произшествието е насочен противопожарен екип. След пристигане станало..

публикувано на 02.10.24 в 09:40

Мъж гледа коноп в двора

36-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейския арест за притежание и отглеждане на растения от вида на конопа. Това съобщават от шуменската полиция. Около 18:30 часа вчера криминалисти от РУ- Шумен извършили проверка по сигнал, че мъж държи наркотични..

публикувано на 02.10.24 в 09:35