Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пътните полицаи в Търговище установиха 8 нарушения за два часа

Снимка: БГНЕС

8 нарушения за два часа установиха служители на „Пътна полиция“-Търговище в превантивната акция. Тя се проведе край първокласен път София-Варна в посока за град Омуртаг съвместно с доброволци от Института за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж”. 147 моторни превозни средства бяха проверени по метода на широкообхватния контрол в присъствието на журналисти. За два часа бяха констатирани 4 нарушения, свързани с техническа неизправност на автомобилите, а други 4 – с нередовни пътни документи. На съответните водачи са наложени глоби по фиш. Водачите на всички спрени за проверка автомобили получиха от представители на „Отворена младеж” диплянки със съвети за безопасно шофиране и антистрес-топки като послания за разумно шофиране. Акцията е в рамките на кампанията „Шофирай отговорно и толерантно”.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампания за кастриране на котки

Още около 10 дни ще продължи кастрационната кампания, насочена към бездомни и дворни женски котки в Търговище и близките села. Това каза за Радио Шумен Йоанна Драгнева от фондацията „Нов старт за животните в нужда“. Инициативата започна в началото месеца, като манипулациите се извършват в местна ветеринарна клиника. „До момента 99 котки..

публикувано на 27.02.21 в 16:48

Модерен център в Зелена морава

60 млн. лв. отделихме за училищата, които са отдалечени от областните градове. Това заяви министърът на образоването и науката Красимир Вълчев по време на откриването на първия училищен STEM център в област Търговище. Церемонията се състоя в Основно училище „Христо Ботев“ в с. Зелена морава. „С 2 милиарда лева сме увеличили средствата за..

публикувано на 26.02.21 в 16:08

Встъпване в длъжност

Татяна Даскалова встъпи в длъжност като председател на Окръжния съд в Търговище. Приоритетните цели, които си поставя като председател, са да създаде такава организация на работа, която да осигури още по-качествено и независимо правосъдие, в разумни срокове. „Другата важна цел в целия ми професионален живот е повишаването на авторитета на..

публикувано на 25.02.21 в 15:37

Решават проблема с кучетата

Нова програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета прие Общинският съвет в Търговище на провелото се днес заседание. Тя ще действа в периода 2021-2026 г. и е изготвена на база действащата национална програма. Мерките предвиждат ежегодно преброяване на безстопанствените кучета на територията на общината. Ще бъдат създадени електронни..

публикувано на 25.02.21 в 12:02
Борово око

Празник в парка

„Движение с патриотично стихотворение“ организира Община Търговище за отбелязване на националния празник на България – 3 март. Инициативата съчетава здравословното ходене в парка по предварително зададен маршрут с четене на патриотични стихове. Тя ще се проведе от 9.30 ч. на 3 март. Стартът ще бъде даден на входа на централната алея на парк..

публикувано на 24.02.21 в 14:46

Шест кабинета за масова имунизация

Шecт ĸaбинeта зa мacoвa ваксинация са разкрити в Търговищка област, съобщиха от РЗИ. От понеделник до петък медицински екипи работят в МБАЛ Търговище, в медицинските центрове „ВИП“ и „Солигена“, в РЗИ Търговище и в многопрофилните болници в Попово и в Омуртаг. Кабинетите имат различно работно време, повече информация за часовете, в които се..

публикувано на 23.02.21 в 12:30

Без консенсус за СИК в Търговище

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на 6 секционни избирателни комисии в община Търговище във връзка с предстоящите избори на 4 април. В консултациите участваха всички политически сили. Участниците в консултациите разясниха, че е налице липса на желаещи да участват на ръководни позиции в СИК. Общият брой членове на..

публикувано на 23.02.21 в 11:52