Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дъждовете предизвикаха множество аварии на уличното осветление в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Голяма авария на уличното осветление на входа от Пети километър до Шумен е регистрирана вчера. „Дежурни екипи от общинската администрация са на място и работят по отстраняване на повредата, заради която не светят половината от лампите в алеята към града“, каза за Радио Шумен началникът на отдел „Инвестиции, строителство и екология” в общината инж. Делян Стоянов. „Това е само една от авариите, върху които работим след проливните дъждове от последните дни“, допълни Стоянов. „Дъждовете ни отвориха много работа, защото кабелите, които захранват уличните лампи, са стари. Те са аварирали през годините и муфите, които са монтирани, натичат с вода и дават допълнителни повреди. Общината смята да инвестира в подмяна на по-сериозни линии, които често аварират“, обясни началникът на отдел „Инвестиции, строителство и екология” в общината.
От началото на тази година до момента в община Шумен са постъпили 377 сигнала за нередности по уличното осветление. В момента аварийните групи приключват с отстраняване на голяма повреда на улица „Порек”, където 20 тела не светят заради увреден участък от мрежата. През следващата седмица ще приключи поставянето на лампи на улица „Искър”, където до момента не е имало улично осветление.
Инж. Делян Стоянов припомни, че сигнали за аварии се подават на телефон 85 77 04, с код за Шумен 054.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Прегърни живота!

Доброволци от БЧК - Шумен се  включиха активно в  мащабната информационна кампания, организирана от РЗИ под мотото „България се ваксинира срещу COVID-19- информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!". Целта на инициативата е да се предостави достоверна информация на възможно най-голям брой хора за възможността за по-бързо приключване на..

публикувано на 22.06.21 в 16:06

Част от Нови пазар без вода

С нарушено водоподаване към момента е част от Нови пазар заради авария в района на Средното училище „Васил Левски“. Водата е спряна по улиците „Братя Миладинови”, „Иван Вазов” и „Цар Асен”. Мястото е локализирано, екипите работят по отстраняването на аварията. Предвижда се до края на работния ден водоподаването да бъде възстановено.

публикувано на 22.06.21 в 15:32
Архив

Ден без жертви на пътя

Шуменската полиция излезе с поредица инициативи за 29  юни - Национален ден на безопасността на движение по пътищата. Целта, която си поставя Областната дирекция на МВР, е да се засили вниманието на всички участници в движението към безопасността при шофиране, пресичане и движение по пътищата. Открити уроци по пътна безопасност ще се проведат в..

публикувано на 22.06.21 в 15:22
ВиК - Шумен

Проверка във ВиК - Шумен

Проверка на работата на ВиК - Шумен извършват в момента експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това потвърдиха за Радио Шумен от водното дружество. Инспекцията на министерството е в качеството му на принципал на собствеността на дружеството.

публикувано на 22.06.21 в 15:14

За безопасни пътища

Община Хитрино и Държавната автомобилна администрация в Шумен са закъснели с отчета си пред Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Това стана ясно по време на провелото се днес заседание на Областната комисия по безопасност на движението. В дискусията чрез онлайн връзка участие взе Росен Рапчев, гл. експерт в Държавна агенция..

публикувано на 22.06.21 в 13:42

Не дадоха зелена светлина

След като Комисията по култура към Общинския съвет в Шумен обсъди предложението на нерегистрираното сдружение „Християнска памет“ за изграждането на 55-метров кръст на Шуменското плато, който да се вижда отдалече редом с паметник „Създатели на българската държава“, концепцията бе дискутирана и в Художествения експертен съвет. Идеята не бе възприета по..

публикувано на 22.06.21 в 13:16
СУ

Ден на отворените врати

Ден на отворените врати организират днес (22 юни) от Средното училище "Панайот Волов" в Шумен. Той ще бъде от 17 ч. до 19 ч. Преподавателите ще отговарят на въпроси на родители и ученици за приема в пети и в осми клас и ще раздават информационни материали. Ще бъде направена и виртуална обиколка на учебното заведение.

публикувано на 22.06.21 в 11:46