Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо и второ място за Венева и Димитров на турнир в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Русенката Венелина Венева постави нов световен рекорд на скок височина във възрастовата категория над 40 години. Венева, която на 13 юни навърши 40 години, спечели първото място на международния лекоатлетическия турнир Мемориал „Вулпев-Бахчеванов“ в Пловдив с 1,90 метра. Така тя подобри досегашното върхово постижение от 1,87 метра на украинката Ирина Михайленко отпреди две години. В същия турнир на 100 метра гладко бягане при мъжете представителят на клуб „Локомотив” Русе Денис Димитров завърши втори с 10,35 секунди. Победата бе за Самюъл Франсис от Катар с 10,22 секунди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи трансфер за новия сезон

Първо ново попълнение за баскетболния „Шумен“. Клубът си осигури услугите на Отис Айекеполор, който през сезон 2021/2022 година играеше за друг български отбор – „Черноморец“ (Бургас).  28-годишният баскетболист от нигерийски произход е роден в Канада. Състезавал се е за отбори от родината си и от Франция, Португалия, Саудитска Арабия, Ливан,..

публикувано на 14.08.24 в 09:24

Сбогуване с ШЛ след разгром

„Лудогорец“   отпадна от Шампионската лига след разгромна домакинска загуба от „Карабах“ с 2:7 в среща реванш от третия предварителен кръг на турнира. Двубоят се игра в Разград. Първенецът на Азербайджан поведе в резултата, тимът на Георги Дерменджиев направи пълен обрат с две попадения на Квадво Дуа, но в добавеното време на първата част..

публикувано на 14.08.24 в 09:20

Лудогорец посреща Карабах

Отборът на Лудогорец посреща състава на Карабах от Азербайджан в мач-реванш от квалификациите на Шампионска лига на Европа по футбол.  Срещата е в Разград е днес от 21:00 часа и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на Българското национално радио.  Миналата седмица в първия мач между българския и азербайджанския шампион Лудогорец..

публикувано на 13.08.24 в 11:00

Лудогорец започва продажба на билети за мача с Карабах

"Лудогорец" съобщава на своите фенове, че днес, на 8 август, започва свободната продажба на билети за домакинството от III-ия предварителен кръг на Шампионската лига срещу "Карабах" (Азербайджан). Билети ще могат да се купят и онлайн на адрес: https://tickets.ludogorets.com . От Клуба на орлите напомнят, че е в ажно  онлайн билетите да бъдат..

публикувано на 08.08.24 в 07:46

Водомоторен спорт край Ряхово

Вторият кръг на Националния шампионат по водомоторен спорт ще се проведе на 17 и 18 август по река Дунав при с. Ряхово, община Сливо поле.  В първия ден от надпреварата стартът ще бъде даден от 13:00 ч., а на 18 август – от 10:00 ч.  Това съобщават в социалните мрежи организаторите от Българската федерация по водомоторни спортове.

публикувано на 07.08.24 в 09:08

"Лудогорец" победи "Карабах"

"Лудогорец" спечели първия двубой срещу "Карабах" от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Срещата в Баку завърши при резултат 2:1.  Българският първенец поведе с гол на Диниш Алмейда в 56-ата минута, 9 минути по-късно тимът от Азербайджан изравни, а в 87-ата Кайо Видал донесе успеха за отбора на Георги Дерменджиев.  Реваншът е на 13..

публикувано на 07.08.24 в 08:20

„Лудогорец“ гостува на „Карабах“

„Лудогорец“ гостува на „Карабах“ в първи двубой от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Мачът тази вечер е от 19:00 ч. българско време в Баку. Реваншът ще е след седмица в Разград.  Крайният победител от този сблъсък ще играе с „Динамо“ (Загреб) в плейофа за влизане в групите на най-силния европейски клубен турнир по футбол.  Загубилият..

публикувано на 06.08.24 в 08:50