Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците на „Автомагистрали-Черно море” остават в стачна готовност

Снимка: Бояна Петрова

Работниците от шуменската фирма „Автомагистрали-Черно море” остават в стачна готовност, но утре няма да протестират. Това съобщи за Радио Шумен синдикалният лидер на дружеството Господин Янков. „В понеделник ще решим какво ще направим оттук нататък, за да си получим от държавата 12 милиона лева, които сме вложили в новата отсечка на магистрала „Хемус”, допълни Янков. Финансовият директор на пътностроителната фирма Петя Стоянова каза, че е изключително разочарована от това, че правителството вчера разпредели няколко милиона по различните министерства, но от тях и един лев не е предвиден за „Автомагистрали-Черно море”. Според нея е безсмислено да се очаква каквото и да е било от това правителство, защото оставката му най-вероятно ще бъде гласувана още днес. „Веднага след назначаване на служебния кабинет ще предприемем действия, за да бъде разрешен казусът, да получим парите си и да продължим строителството на аутобана”, допълни Стоянова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти и профилактика на съоръженията ще има днес (29 юли) в Североизточна България. В Шуменска област са възможни само временни смущения в част от квартал „Дивдядово“ – по булевард „Велики Преслав“ и по улиците „Генчо Панайотов“, „Горчо Боянов“, „Дъбрава“, „Зоя Космодемянская“, „Изворна“, „Люлякова“,..

публикувано на 29.07.24 в 08:14

Превалявания – през нощта

18 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 990 хектопаскала, влажността на въздуха е 78%. По-хладно в Североизточна България е само в Търговище – 17 градуса. В Разград са отчетени 21 градуса, в Русе и Силистра – 22 градуса. Днес ще е предимно слънчево. Привечер облачността постепенно ще се увеличи и на много..

публикувано на 29.07.24 в 07:41

Шуменка със златен медал

Шуменка спечели злато за България на IV Европейска олимпиада по информатика за момичета, която се проведе в Нидерландия. Това е Симона Христова от X клас на шуменската математическа гимназия. Във форума участваха 194 девойки от 57 страни. „Симона направи страхотен пробив. Досега няма подобно представяне на български състезател“ – коментира за Радио..

публикувано на 26.07.24 в 19:30
ВиК - Шумен

Нов заем за ВиК-Шумен

Шуменското дружество „Водоснабдяване и канализация“ ще тегли нов заем от 4,7 млн. лв. Това решение бе взето днес на Общото събрание, което се проведе във ВиК холдинга в София.  Срокът за връщане на заема е от 96 месеца с 12 месеца гратисен период при лихва от 5,29 %. Със силата на гласа на държавата, която притежава 51% от активите на..

публикувано на 26.07.24 в 15:33
КОЦ - Шумен

Грандиозни планове за Онкоцентъра

Трима са кандидатите за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Това стана ясно по време на първото заседания на общинската комисия, която трябва да избере новия ръководител на лечебното заведение. Документи за поста са подали доц. д-р Кирил Киров, д-р Румен Генов и д-р Свилен Арнаудов. Д-р Кирил Киров е доцент по онкология в..

публикувано на 26.07.24 в 14:18

Нова дата за "Чамкория"

Обявена е новата дата за моноспектакъла „Чамкория“ в Шумен, съобщават организаторите. Театралното събитие с участието на Захари Бахаров ще бъде на 29 септември в Летния театър. Закупените билети ще важат без нужда от презаверка.  А зрителите, които искат да върнат билета си, могат да го направят до 6 август.  Моноспектакълът по романа на Милен Русков..

публикувано на 26.07.24 в 13:29

Трето класиране за осми клас

379 са свободните места в осми клас за третото класиране в училищата в Шуменска област. Те са обявени в сайта на Регионалното управление на образованието.  След второто класиране в училищата в региона са се записали 85 от класираните 96 ученици. Така към момента всички записани ученици за обучение в общообразователна среда са 1107, съобщават от..

публикувано на 26.07.24 в 11:33