Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобус предизвика пожар в Дом за деца в Русе

Горящ автобус предизвика пожар в Дома за медико-социални грижи в русенския квартал „Дружба”. Произшествието е станало около 22.10 ч. снощи. Пожарът е започнал от пътнически автобус, паркиран в двора на сградата, съобщи за Радио Шумен Ваня Йорданова от полицията в Русе. В помещенията не е имало хора, тъй като в сградата се прави ремонт. Огънят е нанесъл щети на автобуса и част от прозорците на помещенията. Предполагаемата причина за пожара е късо съединение в ел. инсталацията на автобуса, уточниха от полицията в Русе.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонт на алеите

Започна текущият ремонт на алеите в Парка на младежта в Русе, информират от общината. Основните дейности включват фрезоване на асфалтовата настилка, полагане на нов асфалт, подмяна на пътни ивици и градински бордюри, както и възстановяване на маркировката на велосипедната алея. Ще бъдат отстранени и локални пропадания по настилката. Кметът..

публикувано на 18.10.24 в 12:03

Сдружение "Дете и пространство" на 20

20 години от създаването си отпразнува Сдружение „Дете и пространство“ в Русе, съобщиха от общинската администрация.  Юбилейният концерт под надслов „Щастливи срещи” се състоя в зала „Филхармония” и в него участваха деца и младежи, включени в шестте социални услуги на сдружението.  Кулминацията на събитието беше изпълнението на песента „Заедно“, в..

публикувано на 18.10.24 в 11:38

Пожар в бивше училище

Пожар горя в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи за БТА директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев. Говорителят на Областната дирекция на МВР в дунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата.  На място са..

публикувано на 18.10.24 в 10:59

Вдигат мост над езерото

Започна изграждането на нов дървен пешеходен мост на езерото в Лесопарк „Липник“, съобщиха от общинския пресцентър.  Съоръжението ще представлява дървена конструкция с дължина от 28 метра и тегло 20 тона, разделена на три основни елемента. То е изработено в Австрия и ще бъде сглобено на асфалтова площадка в парка. Предната част на моста ще бъде..

публикувано на 16.10.24 в 13:43

Графити фестивал в Русе

Утвърдени световни и български визуални артисти заедно с 30 млади участници от четири русенски училища се включват в започналия в Русе Графити фестивал на тема „Пристанище на 60 корабни статуи“. Събитието ще продължи до 19 октомври.  Дотогава всеки ден от 13:00 до 17:00 ч. ще се провеждат работилници в зала „АртСтарт“ на Националното училище по..

публикувано на 16.10.24 в 09:22

Нов директор на ОДМВР - Русе

Старши комисар Николай Кожухаров е временно назначен за директор на Областната дирекция на МВР в Русе със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков.  Старши комисар Кожухаров беше официално представен пред състава на областната дирекция от заместник-министъра на вътрешните работи Тони Тодоров.  Досегашният директор старши комисар Пламен..

публикувано на 16.10.24 в 09:10

Катастрофа отне живот

Един човек е загинал след тежък пътен инцидент на главния път Русе – Плевен, в района на местността "Шумата", в близост до разклона за град Славяново. Това съобщава БНТ. Инцидентът е станал малко след 8:00 часа тази сутрин, съобщават от Областната дирекция на МВР в Плевен. По първоначална информация са се блъснали два автомобила. На място е..

публикувано на 15.10.24 в 11:30