Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира реконструкцията на „Трибуна Моци“ на „Лудогорец Арена“

Първа копка на реконструкцията на новата трибуна на „Лудогорец Арена“ бе направена снощи преди началото на мача „Лудогорец“ – „Берое“. Тя ще бъде кръстена „Трибуна Моци“ в чест на героя от мача със „Стяуа“ Козмин Моци. Ремонтът ще бъде извършен от столична строителна фирма за срок от 180 дни. Бутилка шампанско в кофата на багера счупи Георги Домусчиев, който заяви, че целта е още следващата година на стадиона в Разград да се провеждат срещи от всички нива и групите на Шампионската лига и Лига Европа. Стартът на строително-ремонтните дейности по реконструкцията и модернизация на стадион „Лудогорец Арена“ бе даден официално от Сектор „Б“. Тържественото начало сложиха Георги Домусчиев, кметът на Разград Денчо Бояджиев, представители на общинското ръководство и на фирмата-изпълнител. „Силните емоции от класирането за Шампионска лига са факт и това е най-подходящият момент за започване на реконструкцията на спортното съоръжение“, каза Бояджиев.
Георги Домусчиев благодари на футболистите и треньорите за успешното представяне и обеща на публиката един комфортен стадион.
Реконструкцията на стадиона включва изграждане на монолитна стоманенобетонна конструкция, като над трибуните се предвижда направа на козирка от метална конструкция с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни. Ще се обособят стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

На 5 точки от четвърто място

Антоанета Костадинова и Кирил Киров завършиха на 12-о място в смесената отборна надпревара на олимпийския турнир по спортна стрелба. В квалификациите българите събраха 574 точки, като състезателката от Търговище постигна 288, а партньорът ѝ добави 286. Така тандемът им остана на 5 точки от четвъртото място, което дава право за участие в..

публикувано на 29.07.24 в 14:57

Радослав Росенов със загуба

Боксьорът Радослав Росенов приключи с дебютното си участие на Олимпийски игри. Във втория си сблъсък в Париж в категория до 63,5 кг русенецът загуби от лидера в схемата на турнира Уайът Санфорд от Канада с единодушно съдийско решение.  След края на осминафиналния двубой 21-годишният боксьор заяви, че е дал всичко от себе си. "Това ми беше първа..

публикувано на 29.07.24 в 14:50

Двама спортисти от региона на Игрите днес

Двама спортисти от региона имат състезания на Олимпийските игри в Париж днес. От 10:15 ч. започва квалификацията на 10 метра пистолет микс в спортната стрелба с участието на Антоанета Костадинова и Кирил Киров. Заявени са 17 отбора, само първите 4 от тях ще продължат към битката за медалите утре. От 12:48 ч. се очаква да започне осминафиналният..

публикувано на 29.07.24 в 08:47

Цветан Стоянов спечели Международния турнир по ускорен шахмат

Международният майстор Цветан Стоянов спечели състезанието по рапид в Международния турнир по ускорен шахмат и блиц "Шумен оупън", проведено в зала "Арена Шумен".20-годишният Стоянов завърши с 9 точки, спечелени в 11 кръга. Той постигна седем победи и четири ремита, като завърши турнира без загуба.На второ място се нареди гросмайстор Кирил..

публикувано на 28.07.24 в 14:31

Неуспешен старт за Антоанета Костадинова на 10 метра пистолет

Антоанета Костадинова не успя да се класира за финала в дисциплината на 10 метра въздушен пистолет на олимпийския турнир в Париж. Състезателката от Търговище зае 16-о място в квалификациите с 573 точки и не намери място сред 8-те най-добри, които продължават напред.  Преди три години на Игрите в Токио Костадинова спечели сребърен медал в тази..

публикувано на 27.07.24 в 16:48

Двама спортисти от Североизтока стартират на Олимпиадата в Париж

Двама състезатели от региона започват днес участието си на Летните олимпийски игри в Париж. Вицешампионката от Токио 2020 в спортната стрелба Антоанета Костадинова ще участва в квалификациите на 10 метра въздушен пистолет. Именно в тази дисциплина спортистката от Търговище завоюва сребърен медал на предходната Олимпиада. Квалификациите са от 13..

публикувано на 27.07.24 в 09:47

Откриха шахматния турнир

“За мен е чест, че имам възможността да открия традиционния Международен турнир по ускорен шах и блиц. Фактът, че за поредна година успяваме да организираме този турнир и за него са се записали 240 участници от 12 страни, показа на какво ниво е той. Целта ни е люлката на шахмата в България да бъде именно град Шумен”. С тези думи кметът на Шумен проф...

публикувано на 26.07.24 в 15:27