Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха пиян шофьор в района на учебно заведение в Силистра

Водач с близо 3 промила алкохол е задържан в района на учебно заведение в Силистра, информират от полицията. Около 8 часа тази сутрин пътни полицаи, контролиращи движението по улица „Седми септември”, забелязали лек автомобил „Опел Вектра”, който преминал през пешеходна пътека, без да пропусне стъпилите на нея ученици. След като автомобилът бил спрян, се оказало, че 39-годишният водач не носи документи и шофира с 2.85 промила алкохолно съдържание, отчетени с дрегер. Нарушителят отказал да даде кръвна проба за химичен анализ, задържан е за 24 часа. Съставен му е акт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

50 години етнографски музей

С научна конференция „Културни наследства и общности“ ще бъде чествана днес и утре 50-тата годишнина от създаването на Етнографския музей "Дунавски риболов и лодкостроене” в Тутракан.  В Крайдунавския парк е подредена изложба, посветена на юбилея. Тя проследява развитието на музея, който неслучайно е наречен "Визитната картичка на Тутракан”...

публикувано на 17.10.24 в 09:16

Ремонтират здравната служба

Започва дългоочакваният ремонт на здравната служба в дуловското село Паисиево. Средствата са около 230 000 лева.    "Повече от неотложно е това обновяване на двуетажната сграда. Строителството се извършва в съответствие с инвестиционен проект, одобрен с разрешението за строеж, издадено от архитекта на общината", каза кметът на Дулово Невхис Мустафа...

публикувано на 17.10.24 в 09:09

Водач на три наркотика

Под въздействие на дрога 42-годишен шофирал автомобил „Фолксваген“. Това съобщават от силистренската полиция. Вчера по ул. „Филип Тотю“ в Силистра той бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на амфетамин, кокаин и бензодиазепин.  Взета му е кръвна проба и е задържан за срок до 24..

публикувано на 16.10.24 в 09:51

Обновяват уличното осветление

Договор за обновяването на уличното осветление във всички населени места е подписала община Дулово, това съобщи за БТА зам.-кметът Айваз Чакър.  Проектът е на стойност близо 2 милиона лева и е финансиран по Плана за възстановяване и устойчивост. Предвижда се подмяна на електрически табла и на около 7000 осветителни тела с нови LED лампи. В..

публикувано на 14.10.24 в 09:07

Забравена тенджера подпали апартамент

Забравена тенджера върху котлон станала причина за пожар в апартамент, който гасиха огнеборци от РС "Пожарна безопасност и защита на населението" в Силистра. Това съобщават от силистренската полиция. Произшествието е станало вчера около 16:00 часа. Опушени са 20 кв. м стени. Други щети няма.

публикувано на 11.10.24 в 09:12

Полицаи гонят пиян по черен път

В полицейския арест е задържан и 51-годишен мъж. Той бил засечен от полицията край село Голеш да управлява АТВ.  При подадения знак за спиране от полицейските служители водачът не се подчинил, а се отклонил по черен път и направил опит да избяга. Минути по-късно бил спрян и тестван с дрегер, който отчел 2.12 промила. Проверка показала, че е лишен..

публикувано на 10.10.24 в 09:42

Канабис в отводнителен канал

39-годишен е задържан за престъпления, свързани с наркотици, при акция на полицията в Тутракан. На 4 октомври около 10:25 часа мъжът с лек автомобил „Хонда“ бил спрян за полицейска проверка по ул. „Симеон Папазов“ в града. Последвал тест с техническо средство, който отчел употреба на канабис от водача на моторното превозно средство. Същия ден..

публикувано на 07.10.24 в 13:33