Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 30 септември изтича крайният срок за кандидатстване по програмата „Старт на кариерата”

Снимка: архив

На 30 септември изтича крайният срок, в който младежи с висше образование, желаещи да започнат работа в публичната администрация, могат да подадат документи за участие в програмата „Старт на кариерата”. За това напомнят от Агенцията по заетостта.
Всеки желаещ може да кандидатства едновременно за три работни места, но само до две работни места при един работодател. За обявените позиции документи могат да подават само висшисти до 29-годишна възраст, регистрирани в Бюрата по труда. Одобрените младежи ще получават от държавата заплата 400 лева в рамките на 9 месеца. По програмата се поемат и дължимите от работодателя осигуровки, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишният платен отпуск и болничните. Общо за страната са заявени 1 457 работни места в централните ведомства, областните или общинските администрации. На територията на област Търговище по програмата ще бъдат наети общо 36 млади висшисти. В Областната администрация работните места са 5. Петте общини от областта са дали общо 22 заявки по програмата - за Търговище, Омуртаг и Антоново те са по 5; Попово – 4; Опака – 3. Свободните позиции в общинските служби към Областната дирекция „Земеделие” са 5, а в Регионалния инспекторат по образованието и Областната дирекция „Безопасност на храните” – по 2. Документите на кандидатите се приемат в Бюрата по труда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Горещо и в събота

Между 18 и 22 градуса бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в Североизточна България. В Шумен са измерени 20 градуса, атмосферното налягане е 986 хПа – близко до средното за юли, слабо ще се колебае, а относителната влажност на въздуха - 67%. И днес ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб северен,..

публикувано на 13.07.24 в 07:23

Излезе първото класиране след седми клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. След като бъдат обявени резултатите от класирането, учениците имат три дни да се запишат. Срокът за записване е от 15 до 17 юли, или от..

публикувано на 12.07.24 в 15:05

Вторият мандат - идната седмица

Идната седмица президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство. "Не бързам и ще връча мандата следващата седмица", посочи той в Бургас, където присъства на националното военноморско учение с международно участие "Бриз-2024". "Първо искам да призова народните представители да осмислят в дълбочина..

публикувано на 12.07.24 в 09:23

Планово без ток

Поради планови прекъсвания на Електроразпределение Север АД на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен, са възможни смущения в електроподаването в: Разград О т 08:30 ч. до 16:30 ч. , в района на: с. Гецово. Русе О т 09:00 ч. до 17:00 ч. , в района на: с. Сандрово, с. Пиперково, с. Голямо..

публикувано на 12.07.24 в 09:10

Горещ петък

Днес отново ще е предимно слънчево.  Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, който следобед ще се ориентира от изток.  Остава горещо с максимални температури между 34° и 39°, по Черноморието от 29° до 34°, за Варна около 34°. Вълнение на морето 2-3 бала.  Температура на морската вода 26°-27°. Атмосферно налягане 989 хПа – малко по-високо от..

публикувано на 12.07.24 в 07:47

ПГ на ДПС изключи още 17 депутати

Парламентарната група на ДПС изключи още 17 народни представители, сред тях и депутати от Североизточна България.  Решението беше прочетено в пленарната зала от заместник-председателя на парламента Росица Кирова. Това се е случило след заседание на парламентарната група на движението тази сутрин. За него са гласували 25 души, без против и..

публикувано на 11.07.24 в 11:26

Мерят кръвно в жегата

В 9 града ще се реализира тази година кампанията „С отговорност към горещините“, организирана от "Медика".  В изнесени пунктове в Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Тутракан, Свищов, Бяла и Попово кардиолози и съдови хирурзи на лечебните заведения ще консултират безплатно хората как да предпазят сърдечно-съдовата си система от опасните..

публикувано на 11.07.24 в 09:04