Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново стартира работата по проекта за рехабилитация на ВиК мрежата в Търговище

Снимка: http://www.targovishte.bg/

След 10-дневно прекъсване отново стартира работата по проекта за подмяна и рехабилитация на ВиК мрежата в Търговище.
На сайта на местната администрация вече е поместен график за извършваните дейности. Стартират дейностите по улиците „Трети март“ и „Полк. Гаргановски“, както и по водопроводите на ул. „Раковски“ и „Кюстенджа“. През тази седмица се работи по канализацията на улиците „В. Левски“, „Опълченска“ и „Раковски“, както и по асфалтирането на ул. „Палаузов“ и ул. „Мадара“.
Радио Шумен припомня, че работата по водния проект в Търговище спря, след като средствата по него свършиха. Наложи се фирмата-изпълнител на тегли кредит, с който да дофинансира дейностите. Очакванията на дружеството са след като парите по оперативна програма „Околна среда” бъдат отблокирани, фирмата да си възвърне средствата. Крайният срок на проекта бе отлаган на няколко пъти. За над 12 милиона лева трябва да се изградят 24 километра нови водопроводи и 10 километра канализация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонтират бул. "България"

Започва реконструкцията и рехабилитацията на бул. „България“ в Попово, съобщиха от общината. Дейностите ще засегнат участъците от ул. „29 юни“ до ул. „Ковачевска“ и от ул. „Ковачевска“ до ул. „Раковска“. Ремонтът започва след сключени договори за безвъзмездна финансова помощ, подписани с Държавен фонд „Земеделие“ и МИГ-Попово. Предвидено е..

публикувано на 30.08.24 в 12:32

Удар на пътя

Мъж и жена са пострадали при пътен инцидент в Поповско. Това съобщават от търговищката полиция. Инцидентът станал вчера около 13:50 часа в поповското село Зараево. 18-годишен водач с лек автомобил „Ситроен Ц5“ навлязъл в лентата за насрещно движение. Там се е блъснал в лек автомобил „ВАЗ", управляван от 49-годишен водач.  При удара водачът на..

публикувано на 30.08.24 в 11:44
Първо СУ

Местят 1206 деца заради ремонт

Учениците от I СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище ще се обучават в няколко образователни заведения по време на ремонтите в училището. Решението бе взето на заседание на Общинския съвет.  От началото на учебната година децата от предучилищната група ще се обучават в сградата на ДГ № 3 „Здравец“. Учениците от I до IV клас ще бъдат преместени в сградата..

публикувано на 30.08.24 в 09:04

Емигранти с дар за децата

Жители на Търговище, емигрирали в САЩ, финансират изграждането на детска площадка в село Ловец. До дни в населеното място се очакват да пристигнат съоръженията за игра на подрастващите. С тях ще бъде възстановен кътът в двора на местното читалище, каза за БТА кметът на Ловец Бейе Авджъ.  Населението към момента е около 300 души. Повече от сто са..

публикувано на 29.08.24 в 08:40

Вдигат данъците в Търговище

Общинските съветници в Търговище ще решават днес дали да бъде завишен данък имущество от 1,6 на 2,5 промила. Те ще обсъждат и по-високи налози за автомобилите. Данъците не са вдигани от 2019 година, а оттогава минималната заплата скочи почти два пъти, каза за Радио Шумен кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. По думите му, от вдигането на данъците в..

публикувано на 29.08.24 в 08:09
Снимката е илюстративна

Плащаме паркинг онлайн

Нови начини за плащане за паркинг и за поставяне на скоби на нарушителите се очаква да въведе община Търговище чрез нова наредба. Тя е публикувана за обществено обсъждане в сайта на местната администрация. Наредбата ще регламентира организацията и безопасността на движението, както и реда и условията за платено паркиране. Предвижда се то става..

публикувано на 27.08.24 в 08:52

Тротоари без тротинетки

Забрана за придвижване с електрически тротинетки по тротоарите, в пешеходните зони и в тези, в които е забранено влизането на велосипеди в Търговища, предвиждат от общинската администрация. Няма да се разрешава преминаване по ул. Васил Левски“, площадите „Свобода“ и „Стоян Мавродиев“.  Новите правила и ограничения за управлението на електрически..

публикувано на 26.08.24 в 16:27