Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засякоха пиян шофьор в заветското село Брестовене

Снимка: БГНЕС

Пиян водач с 2.57 промила алкохол е засечен в заветското село Брестовене, съобщиха от полицията. Около 13 часа вчера е спрян за проверка лек автомобил „Опел Корса”. 39-годишният водач е от Кубрат и е задържан за 24 часа, а по случая е образувано незабавно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Готвим се за зимата

Проверки на готовността за зимно поддържане на общинските пътища и снегопочистващата техника разпореди на общините областният управител на Разградска област Владимир Димитров.  Кметовете трябва да обърнат внимание на готовността на техниката за извличане на закъсали товарни автомобили.  От областната управа заявяват, че задължително трябва да се..

публикувано на 18.10.24 в 13:53

Иззеха колата на пиян водач

38-годишен водач е задържан за шофиране след употреба на алкохол, съобщават от разградската полиция. Колата му е иззета. Проверката на лек автомобил „Опел Астра“ е извършена около 1:00 часа на 17 октомври в Исперих. В хода на предприетите контролни действия 38-годишният водач е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,05 промила.  Мъжът е..

публикувано на 17.10.24 в 12:14

Театралната афера: 410 000 са върнати

Очаква се днес да бъдат разпитани служители от финансовата дирекция на Министерството на културата, ангажирани с плащанията по т. нар. "театрална афера", при която от държавния бюджет са източени милиони левове.  410 хиляди лева от театрите в Смолян и Разград вече са при разследващите. 225 хиляди от тях са предадени доброволно.  Вчера соченият за..

публикувано на 17.10.24 в 08:16

Дрогиран катастрофира на пътя

Дрогиран водач без книжка е катастрофирал, съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 13:00 часа на 15 октомври в РУ-Исперих. На пътя между селата Вазово и Райнино автомобил „Опел Комбо“, шофиран от неправоспособен 32-годишен мъж, се преобръща вдясно извън пътното платно.  Пробата на водача с..

публикувано на 16.10.24 в 09:59

Пиян-залян на пътя

Пиян водач бе задържан в събота, съобщават от разградската полиция. Проверката на лек автомобил „Сеат Ибиза“ е извършена около 14:50 часа на 12 октомври в кубратското село Мъдрево. Установено е, че 58-годишният водач шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 2,51 промила.  След като отказал да предостави кръв за химичен анализ,..

публикувано на 14.10.24 в 09:42

Симулация на тежка катастрофа

Практическо занятие за реакция при катастрофа с пострадали проведоха съставните сили на Единната спасителна система в Разград. Симулацията на пътния инцидент бе на участък от ул. „Иван Вазов“, извън село Гецово, преди разклона на главния път Русе – Варна. Участниците в пътнотранспортно произшествие са били трактор, лек автомобил, автобус и..

публикувано на 11.10.24 в 14:57

Учение за реакция при катастрофа

Учение с проиграване на симулация на пътнотранспортно произшествие с пострадали ще проведе областната администрация в Разград. Целта е да се осигури ефективна реакция на компетентните органи в областта при получен сигнал за катастрофа на пътя.  В учението ще участват представители на Областната дирекция на МВР, пожарната, Центъра за спешна..

публикувано на 11.10.24 в 08:32