Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Главиница заработи Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаналост

Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаналост заработи в Главиница. Услугата се предоставя като делегирана от държавата дейност и е с капацитет 15 места. Потребителите се подбират по методика, утвърдена от Агенцията за социално подпомагане и Държавната агенция за закрила на детето. В Центъра е създадена среда, близка до семейната, при която настанените ще получават необходимите им индивидуални грижи и подкрепа, ще изграждат умения за самостоятелен живот.
Новата социална придобивка ще осигури и 12 работни места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

2 милиона за ново осветление

  С 2 млн. лева, отпуснати от държавата ще бъде подменено уличното осветление в община Дулово. Администрацията има спечелен проект, предстои подписването на договор, каза кметът Невхис Мустафа. "В края на 2023 година имаше аварии след бурите, а те бяха много сериозни. Имаше скъсани кабели, затова благодаря на електроразпределителното..

публикувано на 10.09.24 в 09:58

Пиян без книжка катастрофира

45-годишен е задържан, след като катастрофирал в нетрезво състояние. Това съобщават от силистренската полиция. Произшествието е станало на 9 септември около 23:00 часа по пътя между селата Алеково и Бистра. Мъжът с лек автомобил „Опел“ отнел предимство на влекач и последвал удар, при който са причинени материални щети, но няма пострадали...

публикувано на 10.09.24 в 09:21

Пожар край Пожарево

Пожарникари от Тутракан и горски служители загасили низов горски пожар в района на село Пожарево, станал вчера следобед след небрежна работа с огън.  Огънят се разпрострял и унищожил ниска растителност, сухи треви и храсти на площ от 100 дка в гората.  След потушаването му са спасени 280 дка гора и 100 дка посеви.

публикувано на 09.09.24 в 11:37

Благодарност за пътен полицай

В една от социалните мрежи гражданка благодари на пътен полицай от РУ-Тутракан, оказал ѝ помощ при затруднение на пътя. За броени часове публикацията набра голяма популярност. Това съобщават от силистренската полиция. Случката се разиграва в неделя, когато жената пътува с болната си майка от Русе за Силистра и малко преди Тутракан спуква гума...

публикувано на 09.09.24 в 11:24
Снимката е илюстративна

Газова бутилка пламна

62-годишен мъж е пострадал при пожар, станал в дома му в Тутракан, съобщават от силистренската полиция.  Поради неправилна работа с газова бутилка се стигнало до запалването ѝ, а при опит да я загаси мъжът получил изгарялия по ръцете.  При произшествието е унищожено домашно имущество, жилището е спасено. Пожарът е станал на 7 септември малко..

публикувано на 09.09.24 в 11:14

84 г. от Крайовския договор

Днес се навършват 84 години от подписването на Крайовския мирен договор, който връща Южна Добруджа в пределите на Майка България. В знак на признание силистренци се събраха пред паметната плоча, посветена на 80-годишнината от събитието. Крайовският договор е подписан на 7 септември 1940 г. между Царство България и Румъния.  Условията..

публикувано на 07.09.24 в 16:47
Община Главиница

Младежи на работа

Община Главиница сключи трудови договори с 19 младежи до 29-годишна възраст по програма "Младежка заетост +", която е одобрена от Бюрото по труда, информират от общинската администрация. Младежите ще работят на 8-часов работен ден по кметствата на общината до до края на месец май догодина. Те ще бъдат ангажирани с различни..

публикувано на 04.09.24 в 08:57