Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не са констатирани нарушения в базата за взривни материали в Смядово

Приключи работата си междуведомствената комисия, която по заповед на областния управител на Шуменска област Петко Шаренков, извърши извънредна проверка за спазване на нормативните изисквания на дейностите, извършвани в производствени помещения и складове за съхранение на взривни материали и пиротехнически изделия на територията на община Смядово. Констатацията на дирекция „Инспекция по труда“ е, че към момента на проверката работи само цех за производство на нафтоселитрено промишлено взривно вещество. Инсталацията за топене и люспиране на вторичен тротил не работи. Съхраняваните в складовете взривни материали отговарят на капацитета на склада. Не се извършва утилизация на боеприпаси. В предприятието е извършена оценка на риска и ежегодно се извършва актуализиране. В оценката на риска са обхванати всички работни места, работни процеси, обекти, машини и съоръжения. Работодателят е съставил и утвърдил програма с планирани мерки за предотвратяване, намаляване и ограничаване на риска. Разработени са инструкции за безопасна работа. Становището на ОД на МВР-Шумен е, че по време на проверката нарушения не са констатирани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вода най-рано утре сутринта

Ако ремонтните дейности по присъединяването на довеждащия водопровод за Шумен вървят нормално, очаквам присъединяването да завърши около 19:00 часа . Това каза за Радио Шумен главният инженер на ВиК Антон Стефанов. Това означава, че пълненето на системите ще започне около 21:00 часа. Чуйте интервю на Миглена Стоянова с инж. Антон Стефанов...

публикувано на 08.08.24 в 14:56

Чудотворна икона в Шумен

,,Чудотворната икона на Света Богородица Скоропослушница ще бъде в Шумен до утре на обяд включително. От два дни тя е в храм "Свето Възнесение" в града“. Това каза за Радио Шумен архиерейският наместник отец Димитър. "Тази светиня, която е в Шумен, е собственост на Варненската митрополия. Поръчана е от митрополита да бъде изработена в Света гора като..

публикувано на 08.08.24 в 14:25

ВиК ремонтът - по график

„Към момента ремонтните дейности по присъединяването на довеждащия водопровод за Шумен вървят по график. Строителят не е сигнализирал за трудности.“. Това каза управителят на „ВиК – Шумен“ Иван Пушкаров при среща с кмета проф. Христо Христов и областния управител на област Шумен Бейнур Ахмед.  Двамата днес инспектираха включването на новия..

публикувано на 08.08.24 в 13:52
Град Шумен

Все повече шуменци се връщат от чужбина

В Шуменска област се увеличава имигрантският поток (завърналите се български граждани и граждани на други държави, получили разрешение или статут за пребиваване в региона). През 2023 г. техният брой е 1955. Предната година са били 1515. Това съобщават от Териториалното статистическо бюро. През 2023 г. 56 807 хора са сменили местоживеенето си от..

публикувано на 08.08.24 в 12:45

Пешеходец загина на пътя

Пешеходец е загинал, след като е бил блъснат от автомобил на автомагистрала "Хемус в участъка между пътен възел „Белокопитово“ и граница с област Търговище, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.  Около 21:30 часа, лек автомобил с чужда регистрация, движещ се от Варна към Търговище, управляван от 24-годишен мъж от Търговище, е..

публикувано на 08.08.24 в 11:03

Шумен без вода

Шумен остава без вода за 24 часа днес, на 8 август, заради включване на части от новоизграден довеждащ водопровод. Ще бъдат направени връзки между новия чугунен водопровод с помпената станция "1300" и с новата пречиствателна станция за питейни води на кръстовището на улиците "Свилен Русев" и "Подуево" в кв. "Дивдядово".  Едновременно с това служители на..

публикувано на 08.08.24 в 07:22

ВиК авария в Шумен

В момента авария на ул. „Поп Андрей“ в Шумен остави без вода част от   улиците „Владайско въстание“, „Ивайло“ и „Априлско въстание“.  От ВиК заявяват, че водоподаването ще бъде възстановено след приключването на ремонтните работи и не се ангажират с краен срок

публикувано на 07.08.24 в 13:49