Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Създават кадастрални карти за Шумен и Разград

Шумен и Разград ще имат кадастрални карти. Агенцията по геодезия, картография и кадастър е открила производство по създаването на карти и кадастрални регистри за повече от 20 населени места, сред тях и двата града от Североизточна България. Създаването на кадастрална карта и регистри се финансира от държавата. За да е вярно, пълно и актуално отразяването на данните в информационните масиви на Агенцията, собствениците на имотите трябва да представят копие от нотариален акт или документ за собственост на недвижим имот на служител от съответната Служба по геодезия, картография и кадастър или на фирмата – изпълнител, която е избрана след процедура за възлагане на обществена поръчка да изработи кадастралната карта и регистри. Собствениците на апартаменти в жилищни блокове и кооперации също би следвало да предоставят копие от документ за собственост.


ВИЖТЕ ОЩЕ

342 с COVID-19 в Североизтока

342-ма са новозаразените с COVID-19 в Североизточна България през изминалото денонощие, сочат данните на единния информационен портал. Най-много – 130 – са те в Русенска област; следват Силистренска и Шуменска, съответно с 94 и 76 нови случая на коронавирусна инфекция; 24 са те в Разградско, а най-малко – 18 – в Търговищка област. В..

публикувано на 05.12.20 в 08:14

Облачна и топла събота

Днес ще бъде предимно облачно с временни разкъсвания на облачността. В сутрешните часове отново ще има условия за намалена видимост. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, за Шумен – около 13.

публикувано на 05.12.20 в 07:39

Пожар гори в Царев брод

Пожар гори  в шуменското село Царев брод. По първоначална информация гори къща, но може пожарът да е в комин. Една противопожарна кола пътува за селото. Няма данни за пострадали хора. Очаквайте подробности. 

публикувано на 04.12.20 в 12:36
Язовир

Няма мъртва риба заради ниски води

Няма опасност рибата в язовирите в Североизточна България да загине от ниските нива на водата. Това каза за Радио Шумен председателят на Централната рибноопазваща организация Стефан Тодоров. "При по-ниско ниво на язовира и при бракониерски набези е вероятно да се улови повече риба, тъй като тя е събрана в по-малко вода. Иначе като цялост при..

публикувано на 04.12.20 в 11:12

Приеха план за ваксинация

Национален план за ваксиниране срещу COVID-19 е приет днес на заседание на Министерски съвет, съобщи здравният министър Костадин Ангелов. Планът е подготвен и за промяна в зависимост от обстановката, уточни министър Ангелов.   В плана са включени фазите на ваксиниране – в първата фаза попадат медицински персонал на лечебни заведения, медицински..

публикувано на 04.12.20 в 10:41

278 нови случая с COVID-19 в региона

278 са новите случаи на коронавирусна инфекция в Североизточна България, показват данните в Единния информационен портал. За изминалото деноношие най-много отново са положителните тестове в Русенско са 124, в Шуменско – 65, а в област Силистра – 42. 23-ма са новодиагностицираните с COVID-19 в Разградско, а 20 – в област Търговище. 3280 са новите..

публикувано на 04.12.20 в 06:16

Без ток днес

В Шуменско От 09:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в част от с. Войвода. В същите часове и част от Нови пазар ще е без ток - абонати захранени от ТП "Ивайло" - кв. "Дружба", ул. "П. Берон", ул. "Ивайло", ул. "Милин камък", ул. "Люти брод", ул. "Голо бърдо", ул. "Янаки Вергиев", ул. "Пролет", ул. "Лудогорие" и ул. "Македония". От..

публикувано на 04.12.20 в 06:08