Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Социалната кухня в Смядово отваря врати от днес

От днес отваря социалната трапезария в Смядово. Тя ще работи за трета поредна година и се намира в двора на църквата.
„Очаква се към 250 души от града да получават топъл обяд всеки работен ден“, каза кметът на общината Иванка Петрова. Няма ограничения за желаещите да получават обяд, като това са предимно възрастни хора и социално слаби. Пет месеца ще работи кухнята и ще се издържа основно с продукти на БЧК, с които общината разполага, както и с яйца, месо и брашно от спонсори.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Обещанията на кмета

Управленската програма на кмета на Шумен Любомир Христов и екипа му за настоящия мандат влиза като докладна записка за предстоящото заседание на Общинския съвет, насрочено за 27 февруари. В документа градоначалникът разделя приоритети в няколко направления. В икономическо отношение като важни цели се посочват привличането на български и чуждестранни..

публикувано на 18.02.20 в 12:38

Червеното злато на България

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ ще бъде домакин на среща „Шафрановият минзухар – червеното злато вече е в България“ на 20 февруари. В нея ще участва Хасан Тахиров – председател на Българската национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти. Срещата ще се проведе от 11 ч. в зала 318 на..

публикувано на 18.02.20 в 11:32
Архив

На кафе и сладки изкушения

Общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“ кани шуменци и гостите на града в Международния ден на екскурзовода – 21 февруари, петък, от 10.00 ч. в двора на къща „Д-р Верби“ да присъстват на откриването на новото заведение „Куфатария“. С кафе, приготвено на пясък, сладки изкушения и малък комплимент ще бъдат посрещнати всички..

публикувано на 18.02.20 в 11:13

Акция на пътя

426 превозни средства са проверени по време на едноседмичната специализирана полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе в Шуменско за контрол над автобусите и товарните автомобили. Проверени са 402 товарни автомобили. Нарушенията за превишена скорост са 121. По време на проверките са установени двама водачи, които са..

публикувано на 18.02.20 в 11:06

Благотворителна инициатива

Къщичка на Пижо и Пенда отвори врати на Старият бряст в Търговище. Специален щанд ще предлага ръчно изработени мартеници, а събраните средства ще бъдат за децата от Центъра за специална образователна подкрепа. Инициативата е на частния предприемач Ивайло Христов. "Всяка година се стараем да реализираме някоя благотворителна инициатива. Идеята е да се..

публикувано на 18.02.20 в 09:49

Библиотека в АГ отделението

Малка библиотека е поставена в Акушеро-гинекологичното отделение към Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен. Целта е да бъде предоставена още една възможност за занимание на пациентите, каза за Радио Шумен Веска Райчева - старша акушерка в отделението. "Това е един от начините да помогнем на нашите пациенти да излязат по-бързо от стреса,..

публикувано на 18.02.20 в 09:30

Ремонт затваря път

Във връзка с възобновения ремонт по 4-километровия участък от околовръстния път до село Васил Друмев се въвежда временен режим със спиране на движението в участъка от км 19 до км 23 от пътя.Това съобщиха от Община Шумен. Ограничението важи за дните от 18 до 21 февруари включително. За обходен маршрут ще се използва път I-7 през път II-73,..

публикувано на 18.02.20 в 09:10