Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Спадат нивата на реките в региона, обстановката е спокойна

Нивото на река Камчия в най-ниската точка при село Бял бряг се понижава и към момента е на 2.40 метра под короната на дигите. Река Суха, която застрашава пътя Шумен-Смядово, е на 50 см. под нивото на асфалта. Река Врана се прибира в коритото си, информираха от Областната управа. Язовир „Тича“ се изпуска превантивно с 32 куб. м/сек. и прелива през преливника с минимално количество вода. Язовирите в община Върбица - „Конево“, „Менгишево“, „Бяла река“ и „Маломир“ преливат съвсем слабо. Не преливат язовирите „Янково“ и „Станянци“, под наблюдение са язовирите в община Нови пазар „Тръница“ и „Сечище“, които също не преливат. Няма опасност за населението.
В региона обстановката е спокойна, няма населени места без ток и вода, допълват от Областната управа.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Язовир

Четвърти месец мътна вода

Водата в Шумен продължава да е с повишена мътност. Това сочат резултатите от изследваните проби в периода 5 - 9 април, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Други отклонения на физикохимични показатели няма. От страна на РЗИ – Шумен продължава засиления контрол над обеззаразяването на водата, подавана от ВиК – Шумен от язовир „Тича“...

публикувано на 12.04.21 в 15:21

Почистиха града от плакати

Агитационните материали във връзка с парламентарните избори на 4 април в България са премахнати. Това показва проверка на инспекторите от Община Шумен. Политическите партии, коалиции и инициативни комитети са отстранили плакатите и билбордовете в рамките на предвидения в Изборния кодекс 7-дневен срок. През изминалата седмица от общинската администрация..

публикувано на 12.04.21 в 15:14

Челен удар край Струйно

Движението по пътя Шумен - Разград преди село Струйно е затруднено поради катастрофа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Сигнал за произшествието между два леки автомобила е подаден малко след 12:30 ч.  Ударили са се челно водач на лек автомобил Дачия „Сандеро“ с варненска регистрация, който се движил в посока към Шумен и водач..

публикувано на 12.04.21 в 13:40

Отново на танци

Възобновява се провеждането на репетиции на фолклорни състави и други самодейни формации на територията на област Шумен при спазване на противоепидемичните мерки. Това е решил  Областният кризисен щаб на неприсъствено заседание днес. Съгласно новото решение, фолклорни, танцови, певчески, театрални и други самодейни формации и групи могат да..

публикувано на 12.04.21 в 12:05

33 загубиха битката за седмица

„Остава висок броят на хоспитализираните пациенти с COVID-19 и този на починалите. Ситуацията е сходна с тази от предната седмица“, каза д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност“ в МБАЛ - Шумен. Към 10.30 ч. днес в шуменската болница има 260 пациенти с тежка коронавирусна инфекция. 229 от тях са с положителна проба на..

публикувано на 12.04.21 в 11:34

Къща горя след полунощ

Къща горя при пожар в село Ивански миналата нощ, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. В 1,58 часа на телефон 112 постъпил сигнал за горяща къща на ул. “Баба Тонка“ в селото. Към адреса бил насочен противопожарен екип. При пристигане на място огнеборците заварили да гори покривна конструкция. На помощ дошъл втори екип..

публикувано на 12.04.21 в 11:16

Удар в крайпътно дърво

Две момичета пострадаха при катастрофа в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Около 21:30 ч. на 9 април по панорамния път „Създатели на българската държава“ в посока към ул. “Владайско въстание“ възникнало пътнотранспортно произшествие. 19-годишна от Велики Преслав, която била зад волана на лек автомобил Мерцедес А 140 с шуменска..

публикувано на 12.04.21 в 11:06