Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Молдовец оцеля след тежка катастрофа на пътя Бяла-Русе

Молдовец оцеля днес сутринта при тежка катастрофа на пътя-убиец Бяла-Русе, съобщиха от ОД на МВР в дунавския град. Инцидентът станал около 8:15 ч. на участъка между град Две Могили и разклона за село Обретеник. Джип „Тойота“, с румънска регистрация, се движил в посока към Бяла, когато тръгнал да изпреварва движещия се пред него ТИР. Шофьорът обаче видял, че отсреща му се задава друг тежък камион. За да избегне челен сблъсък, молдовският водач свил надясно, опитвайки са да се върне в своята лента. Така джипът му се ударил първо в ремаркето на изпреварвания камион, а след това и в другия. От ударите „Тойота“-та се завъртяла и дори направила салто. Колата се озовала по таван в крайпътните дървета, а едно от тях пронизало автомобила. На мястото бил извикан спасителен екип, който да разреже джипа, за да се извади шофьорът. След това мъжът бил откаран в Русенската болница. От МБАЛ обясниха, че 44-годишният мъж е с разкъсно-контузна рана на главата. Прегледан е и му е предложена хоспитализация, но той отказал. След това молдовецът е бил освободен за домашно лечение.
Тежката катастрофа затрудни за около час движението по пътя Русе-Бяла в ранните часове на деня. Движението в участъка на инцидента почти до обяд вчера се осъществяваше в едното платно, като се регулираше от екипи на полицията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

На Спасовден в Караманово

В ценовското с.Караманово отбелязаха храмовият празник на църквата „Свето Възнесение Господне“. Храмът е на повече от 150 години и е построен от майстори-каменоделци – ученици на Колю Фичето. Те пристигнали в селото, след като изградили моста над Янтра край Бяла. Повечето от тях се задомили и останали да живеят в селото. Погледната отвисоко,..

публикувано на 28.05.20 в 15:33
Община Русе

Камери ще ловят вандали

Повече от 100 000 лева годишно харчи Община Русе за поправяне на щетите, нанесени от вандали, съобщи на пресконференция днес кметът Пенчо Милков. От началото на годината до април за възстановяване на общинско имущество са похарчени почти 40 000 лева. Най-много от средства (15 000 лв.) са отишли за ремонт на сухия фонтан пред Операта, чиито..

публикувано на 28.05.20 в 15:29

Над 300 кг опасни отпадъци

Над 316 килограма опасни битови отпадъци са предадени от русенци в мобилния събирателен пункт, който беше в града на 20 и 21 май. Това съобщават от Общината. Събрани са опаковки, съдържащи или замърсени с опасни вещества като разтворители, киселини, основи, бои, и мастила. Акцията по събиране на опасни битови отпадъци от домакинствата има за..

публикувано на 27.05.20 в 15:45
Снимката е илюстративна

Заловиха изнасилвача от Ценово

36-годишен мъж е задържан за нападението над самотно живееща жена в село Ценово, Русенска област. Лицето, което е привлечено под отговорност, е задържано за 72 часа в ареста. Инцидентът е станал на 20 май около 23 ч., когато 36-годишен мъж от същото село Ценово влиза в имота на своя позната, изключва електрическото захранване и насилва..

публикувано на 27.05.20 в 13:25

Станции за въздуха

Две станции за контрол на въздуха са разположени на територията на град Русе, а в скоро време предстои да бъдат поставени още две стационарни мониторингови съоръжения.  Автоматичната измервателна станция (АИС) „Възраждане“ се намира в централната градска част. Тя показва данни в реално време на сайта на общината и на двете информационни табла на..

публикувано на 27.05.20 в 06:08

Отличия за най-добрите педагози

Областният управител на Русе Галин Григоров връчи отличието „Неофит Рилски“ на 11 педагози от Русе и региона. Наградените са директорката на ПГ по туризъм „Иван П. Павлов“ Ренета Вълева, директорката на ПГ по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ Надежда Русева, Пламен Атанасов, който е старши възпитател в ЦПЛР – Общежитие за..

публикувано на 26.05.20 в 16:43

Обезопасиха пропаднал мост

Обезопасиха моста между Средна кула и Долапите в Русе, съобщават от Общината. Компрометираният участък се намира в началото на моста над река Русенски Лом в източната му страна. Сигналът е подаден от пълномощниците на кмета на Община Русе в двата квартала. През нощта е пропаднала част от настилката и се е образувал отвор, който застрашава..

публикувано на 26.05.20 в 15:40