Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Язовир „Тича” прелива с 42 кубически метра в секунда

С 42 кубически метра в секунда прелива тази сутрин язовир „Тича”. Това съобщи за Радио Шумен инженер Наско Канавров – ръководител на шуменския клон на Байсейнова дирекция. „Язовирът се изпуска контролирано, наблюдението е непрекъснато” – уточни той. По думите му, засега ситуацията с водоема е нормална.
Карисимир Косев – експерт по гражданска защита в община Шумен, съобщи, че за момента няма сигнали за наводнени домове или прелели реки на територията на община Шумен. Количеството на падналия през нощта дъжд е 13 литра на квадратен метър. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Милион за ученическия стадион

Символична първа копка на реновирането на ученическия стадион "Цоньо Василев" направиха кметът на община Шумен Христо Христов и изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов. Размерът на инвестицията по предварителни изчисления е 950 000 лв. без ДДС, а парите ще дойдат от програма на УЕФА. Първа копка на ученическия стадион..

публикувано на 02.09.24 в 14:09

ЦИК заседава за двете ДПС-та

Вече повече от три часа регистрацията на партиите в ЦИК за поредните парламентарни избори не може да започне, а комисията заседава извънредно. Причината - спорът около двете фракции на ДПС - около Ахмед Доган и Делян Пеевски - кой трябва да се регистрира първи. Входът на Централната избирателна комисия е блокиран от кордон жандармеристи и..

публикувано на 02.09.24 в 13:15

Удари в главата

50-годишен мъж от село Ясенково бил задържан в полицейския арест в Шумен след побой на 48-годишната си съпруга. Това съобщават от полицията.    Сигналът е приет малко след 18:00 часа на 31 август. Мъжът удрял жена си в главата. Към адреса на ул. “Ген. Драгомиров“ бил насочен полицейски екип.  Мъжът бил установен малко по-късно и задържан. По..

публикувано на 02.09.24 в 11:19

Първа копка на ученическия стадион

Символична първа копка на реновирането на ученическия стадион "Цоньо Василев" ще направят днес кметът на община Шумен Христо Христов и изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов.  Радио Шумен припомня, че в средата на август беше подписан договор за обновяване и модернизиране на спортното съоръжение, което се предоставя..

публикувано на 02.09.24 в 09:07

Полицейски началници на срещи

Началниците на полицейските управления в Шуменска област ще проведат срещи с жителите на малките и отдалечени населени места през септември.  Началникът на РУ- Шумен гл. инсп. Илиян Николов ще се срещне с жителите на село Близнаци на 25 септември в 11:00 часа в сградата на кметството.  На 18 септември в 11:00 часа началникът на РУ- Велики..

публикувано на 02.09.24 в 08:50

Солна стая в Каспичан

Солна стая откриват днес от 13:00 часа в град Каспичан, съобщават от общинската администрация. Тя се намира на втория етаж в сградата на поликлиниката.  Според специалистите, халотерапията подпомага лечението и превенцията на дихателни проблеми като астма, бронхит, алергии и хроничен бронхит. Подсилва имунната система и подобрява състоянието на..

публикувано на 02.09.24 в 08:47

Седмична прогноза за времето

През периода 2-8 септември облачността ще е променлива, най-често сутрин намаляваща до слънчево време, а през втората половина от деня с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност.  На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен със северна компонента.  Минималните температури най-често ще са 15°-20°,..

публикувано на 01.09.24 в 16:37