Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад мъж спаси пенсионерка от телефонна измама

Преносител на парите спаси възрастна жена от Исперих от телефонна измама. За това съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. 78-годишната жена получила обаждане, че племенницата й е приета по спешност в Русенската болница и за лечението й са нужни 11 000 лева. Около 18 часа в неделя пенсионерката предала на непознат за нея мъж сумата от 1 000 лева, които да занесе в Русе. По пътя 22-годишният преносител на парите, който е от село Китанчево, се усъмнил, че е замесен в измама и се явил в районното управление в Кубрат, където съобщил за случилото се. По случая е започнато досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Славим те, Апостоле!

Разград отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски пред паметника на Апостола в двора на едноименното училище в областния град. Тържественото слово произнесе Нели Николова – учител по история в ОУ “Васил Левски“.  В музикално-поетичната композиция под надслов „Славим те, Апостоле“ се включиха деца от Детската театрална формация „Роли..

публикувано на 18.07.24 в 12:05

Модерна автовишка в Кубрат

С модерна автовишка вече разполага община Кубрат. Новата техника ще се използва за подрязване на дървета, обслужване на електрически стълбове, поддръжка на уличното осветление и на различни инфраструктурни елементи.     Автомобилът е снабден с 22-метрова стрела, която позволява достъп до високи и трудно достъпни места. Техниката е оборудвана и с..

публикувано на 18.07.24 в 09:01

Празник на Света Марина

Празникът на Света Марина беше отбелязан днес в разградското село Пороище. Присъстващите запалиха свещ в най-стария действащ православен храм в Лудогорието – църквата „Свети Атанасий“ в населеното място.  След това в параклиса с аязмото край Пороище водосвет за здраве отслужи иподякон Десислав.  Кметът Панайот Узунов благодари на община Разград..

публикувано на 17.07.24 в 14:53
Музикален дом - Разград

Укрепват Музикалния дом

Започна конструктивното укрепване на Музикалния дом „Екатерина и Димитър Бъчварови“ в Разград. Това съобщи за БТА секретарят на Народното читалище „Развитие“ Виолета Антонова.  В края на миналата година Министерството на културата предостави финансова подкрепа в размер на 170 000 лв. за укрепването и ремонта на сградата, която се намира на..

публикувано на 17.07.24 в 14:03

Пиян стреля на мегдана

45-годишен мъж е задържан в ареста, след като произвел няколко изстрела със законно притежавания от него газ-сигнален пистолет. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът бил подаден вчера от 55-годишна жена, пред чиято къща в село Беловец стрелял мъжът. Той бил изпробван за алкохол, като тестът отчел 3.05 промила.  По случая е образувана..

публикувано на 17.07.24 в 11:55

Удари в лицето

42-годишен мъж е задържан за побой над 41-годишна жена в Кубрат, съобщават от разградската полиция. Между двамата първо възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа. Служители на РУ-Кубрат незабавно се озовали на мястото на сигнала. Установили, че мъжът обиждал жената и отправял закани за саморазправа, като впоследствие я ударил..

публикувано на 17.07.24 в 11:46

Оглед на сметищата

Междуведомствена комисия в Разград с участието на ЕРП – Север ще извърши оглед на нерегламентираните сметища, които са пожароопасни. Това съобщиха от областната администрация в лудогорския град.  Заради нуждата от   доброволци, които да наблюдават вече гасено огнище на пожар, тъй като до няколко часа то остава опасно, а пожарникарите трябва да могат..

публикувано на 16.07.24 в 08:32