Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лека кола е горяла на улица "Петър Берон" в Шумен

Снимка: Радио Шумен

Лек автомобил се е запалил тази нощ на ул. „Петър Берон” в Шумен, съобщиха от полицията. Огнеборците са локализирали и потушили пламъците, но пожарът е унищожил двигателя на колата, предното стъкло, арматурното табло и оборудване. През вчерашния ден екипи на пожарната са реагирали на 4 сигнала за горящи комини. Две от запалванията са били в Шумен, по едно е имало в Смядово и Нови пазар. Пожарникарите са помогнали вчера и за пренасянето на 57- годишен мъж до линейка на Спешния център в Шумен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Втори транш на европомощите

Раздаването на хигиенни материали и консерви по програмата „Храни и основно материално подпомагане“ започва във вторник, 11 юни. Това съобщават от Министерството на труда и социалната политика.  Пакети ще има за всички над 618 000 души в страната, които имаха право да получат първия транш от подпомагането през април и май. Помощта ще се раздава до 31..

публикувано на 07.06.24 в 13:22
Град Шумен

Област Шумен в дъното на матурите

58,48 от 100 точки е средният резултат на първата задължителна матура по български език и литература. Това се равнява на среден успех Добър 4.32 и е най-високото ниво в исторически план – с няколко десети по-високо от досегашния най-добър резултат от 2008 година. Това съобщи служебният просветен министър проф. Галин Цоков при представянето на данните..

публикувано на 07.06.24 в 13:11

Вземат мерки срещу пожари

Комплекс от мерки за опазване на селскостопанската продукция от пожари по време на тазгодишната жътвена кампания са предприети в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Шумен и районните противопожарни служби в областта, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.  Оттам напомнят, че най-често причина за..

публикувано на 07.06.24 в 11:31

Газова бутилка пламна на пътя

Горяща газова бутилка бе обезопасена във Върбица от огнеборците вчера, съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет в 10:40 часа вчера. Към ул. “Васил Априлов“ във Върбица бил насочен екип за оказване на техническа помощ. На място установили, че по средата на пътното платно има горяща газова бутилка. Изяснено било, че била препълнена и..

публикувано на 07.06.24 в 10:04

Жилище горя в Шумен

Забравена върху котлона храна подпали апартамент в Шумен вчера, съобщават от шуменската полиция. В 22:33 часа на 6 юни е приет сигнал за пожар в жилище на ул. „Марица“ в града. Към адреса бил насочен противопожарен екип.  На място огнеборците установили, че пламъците на тераса на седми етаж тръгнали след забравена храна върху нагревателен уред. До..

публикувано на 07.06.24 в 09:58

Деца на пътя

Научно-практическа конференция под мотото „Детската безопасност – споделена отговорност“ бе открита днес в Шумен под патронажа на кмета на общината проф. Христо Христов. Форумът е традиционен, а автор и организатор е шуменската Детска градина „Дружба“.  В продължение на два дни детски педагози и университетски преподаватели от цялата страна ще..

публикувано на 06.06.24 в 15:09

Ограждения пред опасната къща

Временен режим на движение с частично затваряне на уличното платно в района на ул. „Цар Освободител“ 125 въведе община Шумен. На мястото са поставени ограждения. Късно снощи там се срути покривът на опасна къща - паметник на културата. На този етап движението по улицата няма да се спира. Въведена е обаче забрана за паркиране в участъка от ул. „Цар..

публикувано на 06.06.24 в 14:51