Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С площадни тържества и фойерверки ще бъде посрещната Новата година

Мариана Попова и фолклорният оркестър “Здравец” ще веселят тези шуменци, които са решили да посрещнат на площада Новата година. Тържеството ще бъде пред Общината и започва в 22.30 часа. В полунощ ще има и заря. Местната пивоварна ще осигури  2 000 бутилки безплатна бира. Музикантите от D2, ще се грижат тази нощ за празничното настроение на русенци и гостите на града. Общоградското тържество започва в от 23.00 часа на площада пред Общината. Музикалното шоу на популярните рокаджии - Митко Кърнев, Деян Каменов, Александър Обретенов и Васил Вутев, ще бъде допълнено от празничната заря. По традиция кметът на Община Русе, Пламен Стоилов, ще отправи своите благопожелания. На площад „ Възраждане“ в Разград ще бъде общоградското веселие за посрещането  на Новата 2015 година. Светлините преди Коледа  запали малката звезда Крисия, а тази вечер за празничното новогодишно настроение на  разградчани и гостите на града ще се погрижи Капанският ансамбъл, с главен художествен ръководител Румян Занев. Концертната програма започва 30 минути след старта на Новата година. От Община Разград канят всички да се хванат на  новогодишното хоро, което ще се вихри на площада. Ще има и изненади и новогодишен поздрав от кмета на града Денчо Бояджиев. Новогодишен празник под небето и фойерверки ще има и в Търговище, на обновения площад "Свобода". Празничната новогодишна програма по традиция ще заложи на българския фолклор, като от 23.30 часа оркестърът за народни песни "Родопски извори" започва да подгрява публиката. Общината е осигурила безплатно бяло и червено вино. Новата година ще бъде посрещната с празнични илюминации над Търговище.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Главчев при президента

Президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 днес от 10.00 часа кандидата за служебен министър-председател Димитър Главчев. На 22 август държавният глава връчи мандат да досегашния служебен министър-председател да състави нов кабинет "Очаквам до понеделник да ми предложите състав на Министерския съвет, който убедително да се вписва в това...

публикувано на 26.08.24 в 08:06

Слънце и дъжд

Между 17° и 21° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 19°, атмосферното налягане е 989 хектопаскала – слабо ще се понижи, а относителната влажност на въздуха - 96% Днес денят ще започне със слънчево време и условия за намалена видимост. Следобед ще има временни увеличения на облачността и на отделни места не е..

публикувано на 26.08.24 в 07:51

Планово без ток на 26 август

Ето къде ще има спирания на тока днес заради профилактика и ремонтни дейности: Област Русе От 08:30 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на село Бръшлен - улиците "Александър Стамболийски", "България", "Витоша", "Елин Пелин", "Кирил и Методий", "Найден Киров", "Петър Караминчев", "Родопи", "Стара планина",..

публикувано на 26.08.24 в 07:17

Времето през новата седмица

В понеделник ще е предимно ясно, до обяд – слънчево, но сутринта на места ще има условия за намалена видимост или ниска облачност и в крайните югоизточни части на района не е изключено за кратко да превали. Следобед ще се увеличат средната и високата облачност, но валежи са по-малко вероятни. През нощта ще духа слаб северен вятър, а през деня –..

публикувано на 25.08.24 в 14:23

Родители в подкрепа на промените в ЗПУО

Тридесет и осем  родителски организации от цялата страна се обявиха в подкрепа на промените в Закона за предучилищно и училищно образование (ЗПУО), които бяха приети с голямо мнозинство от Народното събрание.  Радио Шумен припомня, че промените забраняват пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в училищата и детските градини. В..

публикувано на 25.08.24 в 13:06

Слънце и облаци в неделя

Температурите в Североизточна България в 6 часа тази сутрин са: 15 градуса в Търговище, 18 – в Русе и Силистра, 19 – в Разград. В Шумен измерената температура е 14 градуса, атмосферното налягане е 990 хектопаскала – малко по-високо от средното за месеца, следобед слабо ще се понижи. Относителната влажност на въздуха е 79%. Днес ще..

публикувано на 25.08.24 в 07:28

Времето в събота

20 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 991 хектопаскала, влажността на въздуха е 95 %.  23 градуса е в Русе и Силистра, 21 – в Разград и 18 градуса в Търговище.  И днес ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо, по- късно ще се появи слаб вятър от изток- североизток. Максималните..

публикувано на 24.08.24 в 06:20