Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липсват сегменти от Дъговия мост пред Русе

„Липсват сегменти от Дъговия мост на бул. „България“ пред Русе“, съобщи директорът на общинската дирекция „Управление при кризи“ Спасимир Димитров. Те гарантират целостта на моста при неизбежните свивания и разширявания на металната конструкция при ниски и високи температури. Според Димитров обаче, липсата на държащите елементи не представлява непосредствена опасност за преминаващите превозни средства и не налага спешното затваряне на съоръжението. За проблема е уведомено Областното пътно управление. Съоръжението се намира на подхода към Русе. По него и по съседния Гредови мост минава целият трафик от Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“ към вътрешността на България. Според Спасимир Димитров, състоянието на двете съоръжения е сравнително добро и постоянно се следи от АПИ. Двата моста са на повече от 35 години, като на няколко пъти бяха ремонтирани. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Червен код в Русе

Националният институт по метеорология и хидрология издаде червен код за опасно високи температури за област Русе. Има готовност за реагиране при извънредна ситуация. Ако се наложи, ще бъде задействан и областният план за защита при бедствия. Това обяви областният управител на Русе Драгомир Драганов.  Той посочи, че навсякъде в региона обстановката..

публикувано на 16.07.24 в 10:52

Транспортни неволи в Русе

От началото на  юли градският транспорт в Русе се пое изцяло от общинското транспортно дружество. Това наложи промени както в някои от маршрутите, така и в графика на движение. Част от тези промени предизвикаха недоволството на русенци, живеещи в кв. "Средна кула" и Басарбово, които организираха подписка.  От Общината поеха ангажимент да направят..

публикувано на 16.07.24 в 09:11

Пожарникари в действие

Работата на огнеборците на мястото на пожара над русенския квартал "Средна кула" в горския масив и в района продължава и днес. Това съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева.  Вчера и през нощта противопожарните екипите са дежурили на критичните места. В гасенето и дежурството са се включили и..

публикувано на 15.07.24 в 13:07

Вода в жегите

Във връзка с обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен оранжев код за опасно високи температури, от 15 до 19 юли община Русе обособява временен пункт пред сградата на Съдебна палата на площад „Свобода“.  От 11:00 до 15:00 ч. гражданите ще могат да получат безплатна минерална вода. В обособената шатра..

публикувано на 15.07.24 в 13:00

Събират строителни отпадъци

В малките населени места на община Русе стартира кампания за безплатно извозване на строителни отпадъци от домакинствата, съобщават от местната администрация.  Акцията започва от 15 юли и ще продължи до 15 август. Строителните отпадъци, които могат да бъдат изхвърлени в контейнерите, са бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина,..

публикувано на 15.07.24 в 09:41

Промяна в движението

Заради катастрофа движението по първокласния път Русе – Шумен при с. Ушинци се осъществява двупосочно в едната лента. За това предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“ и съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в този район.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 12.07.24 в 12:44

Катастрофа затвори път

Катастрофа затвори движението по пътя Русе - Велико Търново в участъка преди разклона за село Полско Косово, предава БТА.  Сигнал за инцидента е подаден малко след 10:30 часа днес. Ударили са се два товарни автомобила и две коли. Няма пострадали.  Създадена е организация товарните автомобили да бъдат отстранени от пътното платно.  Екипи на..

публикувано на 12.07.24 в 12:20