Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Измамиха две възрастни жени в Търговищко

Снимка: Мария Съботинова

Две възрастни жени са измамени през последните два дни в Търговищко, съобщават от Областната дирекция на МВР.
71-годишна жена от Омуртаг платила 700 лв. и 5 златни монети на неизвестен, който поискал пари под предлог, че синът й е претърпял пътно-транспортно произшествие с пострадало в него дете.
Вчера между 9 до 11 ч. в Търговище неизвестен се обадил на стационарен телефон на 85-годишна самотноживееща жена и под предлог, че са необходими пари за лечението на приятелка тя му дала 2950 лв.
По двата случая са образувани досъдебни производства.
Само на 7 януари на стационарни телефони в Търговище са извършени 5 опита за телефонни измами, които благодарение на проявената бдителност и съобразителност от  гражданите са предотвратени.

От Областна дирекция на МВР в Търговище отново напомнят на жителите на областта да не се доверяват на случайни хора, осъществили контакт с тях по телефона или пък в личен разговор, и да не предоставят под никакъв предлог парични суми на ръка на непознати, представили се за длъжностни лица, извън съответните институции. Ако получат подобно телефонно обаждане или устно предложение, те трябва веднага да уведомят за това на телефон 112, районния си полицейски инспектор или да позвънят в най-близкото поделение на МВР, за да бъдат предприети спешни мерки по пресичане и разкриване на престъплението. Необходимо е също незабавно да наберат лично телефона на близкия си, ако за него се твърди, че е пострадал, за да се убедят сами дали тези твърдения имат нещо общо с действителността.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поклон пред Апостола

Търговище се поклони пред делото на Апостола. Десетки венци и цветя в знак на почит бяха положени пред барелефа на Левски в центъра на града, съобщиха от местната администрация.  На 25 юли предстои Общинският съвет да разгледа предложение за поставяне на паметник на Васил Левски в Търговище. Докладната се внася от кмета д-р Дарин Димитров след..

публикувано на 18.07.24 в 10:46

Гледат мерки за неотклонение

Дела за промяна мерките за неотклонение на двама от обвинените за участие в организирана престъпна група за престъпления по служба в община Омуртаг ще се гледат днес. Това съобщават от Окръжния съд в Търговище.  От 14:00 ч. е делото по искане на защитата на заместник-кмета Мехмед Мехмедов, който е под домашен арест, а от 15:30 ч. – по искане..

публикувано на 18.07.24 в 09:59

ВАС: Изборът на Ешрефов е недействителен

Върховният административен съд потвърди, че изборът на Ешреф Ешрефов за кмет на Омуртаг е недействителен. Решението, с което се оставя в сила постановлението на Административния съд – Търговище, е окончателно. Върховните магистрати потвърждават установените несъответствия и нарушения при отчитане резултата от оспорените местни избори през есента..

публикувано на 17.07.24 в 16:24

Учат тийнейджъри да споделят

Лятна група за личностно развитие и емоционална интелигентност за младежи от 14 до 19 г. се организира в Търговище. Инициативата е на психолога Емануела Емилова от Превантивно-информационния център по наркотични вещества.  Тя е безплатна и цели да създаде условия младите хора да говорят за емоциите си и да споделят. Такава потребност се наблюдава..

публикувано на 12.07.24 в 09:57

Ремонтират общинските пазари

Обявена е обществена поръчка за ремонт на общинските пазари в Търговище, съобщават от местната администрация.  Проектът предвижда ремонтите да обхванат площ от близо 5 дка в района на открития и покрития пазар, както и пространството пред блока на ул. „Васил Левски“ № 40.  Планира се покритият пазар да бъде преустроен в търговски комплекс с..

публикувано на 12.07.24 в 09:50
Снимката е илюстративна

Нов водопровод в Овчарово

Започва изграждането на водопровод за допълнително питейно-битово водоснабдяване на търговищкото село Овчарово, което е на воден режим от 2017 г. Заради липсата на достатъчно количества за 600- те жители, вода се подава през ден. За да се реши проблемът с водоснабдяването, се предвижда изграждането на каптажно съоръжение на мястото на..

публикувано на 12.07.24 в 09:06

Финалът на Евро 2024 на площада

Финалът на Европейското първенство по футбол ще бъде излъчен на открито в центъра на Търговище. Двубоят между финалистите Испания и Англия започва в 22.00 ч. на 14 юли, неделя. Любителите на футбола ще могат да проследят срещата на два екрана, които ще бъдат разположени в близост до ритуалната зала на ул. „Васил Левски“. Община..

публикувано на 11.07.24 в 14:47