Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две пострадали семейства от село Долец получиха завивки, храна и вода от БЧК

Одеяла, хранителни пакети и минерална вода получиха днес две от пострадалите семейства в дуловското село Долец. Това съобщи за Радио Шумен Маргарита Касабова от БЧК – Силистра. Те са настанени в кметството на селото. „И двете семейства са със по три деца, които са на възраст от 2 до 18 години“, уточни Касабова. „Утре, ако е необходимо, в сградата на детската градина ще бъдат настанени хора, чиито домове са пострадали. При необходимост от БЧК – Силистра ще бъдат осигурени още дюшеци, одеяла, минерална вода и дрехи за нуждаещите се”, каза още Маргарита Касабова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Син наруши ограничителна заповед

48-годишен е задържан за нарушение на заповед за незабавна защита от домашно насилие. Това съобщават от силистренската полиция. На 27 май в село Професор Иширково той приближил на по-малко от 150 метра дома на родителите си в селото, с което нарушил ограничителна заповед, издадена от Районния съд в Силистра.  Задържан е в полицейския арест за..

публикувано на 28.05.24 в 09:53
Община Главиница

67 500 лева за екопроекти

Пет проекта в община Главиница са одобрени за финансиране в кампанията „За чиста околна среда“ от Програмата за управление дейностите по опазване на околната среда.  Осигуреното финансиране е 67 500 лева, съобщават от местната администрация.  По 15 000 лева се отпускат на кметствата в Суходол, Ножарево и Дичево за изграждането на зони за отдих. В..

публикувано на 28.05.24 в 09:11
Община Тутракан

Тутракан с екопроект

Община Тутракан ще закрие и рекултивира общинското депо за неопасни отпадъци. Проектът е на стойност над 7 420 000 лева, а договорът с Министерството на регионалното развитие и благоустройството вече е подписан.  Дейностите ще се реализират на два етапа, които включват техническа и биологична рекултивация. Предвидено е да се изгради система за..

публикувано на 28.05.24 в 08:31

Горя стопанска постройка

Пожар в стопанска постройка в село Варненци е възникнал на 24 май около 20:30 часа. Това съобщават от силистренската полиция. Загасил го е екип на пожарната в Тутракан. При произшествието, което е станало вследствие на късо съединение, изгорели около 30 кв.м покрив.  След намесата на огнеборците са спасени съседни сгради.    

публикувано на 27.05.24 в 09:55

Полицейска гонка посред нощ

39-годишен е задържан след полицейска гонка в Тутракан. Това съобщават от силистренската полиция. Инцидентът станал на 24 май вечерта. Към мъжа, който шофирал лек автомобил, бил подаден знак за спиране от полицейски служители. Той не изпълнил разпореждането, а ускорил. Автопатрулът го последвал и спрял. Тогава мъжът отказал да бъде тестван за алкохол..

публикувано на 27.05.24 в 09:38

Електрически катамаран по Дунав

Започнаха тестовите плавания по река Дунав на първия български електрически катамаран, собственост на община Силистра, съобщава БТА.  Корабът е на стойност близо 2 милиона евро и е изработен по трансграничен проект, партньор по който е Окръжният съвет в румънския град Кълъраш. Според кмета на Силистра Александър Сабанов, от българска страна проектът..

публикувано на 27.05.24 в 09:02

Освещават училищни знамена

За първи път в Силистра ще се проведе масово освещаване на знамената на образователните институции. Ритуалът ще предшества празничното шествие по случай 24 май. Най-старо е знамето на днешната Природоматематическа гимназия в града, което е подарено на училището през 1941 година – в първата свободна учебна година след края на румънската окупация...

публикувано на 23.05.24 в 13:06