Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампания за безопасен интернет стартира в Раград

Снимка: БГНЕС

Кампанията „Месец за безопасен интернет” започна в Разград. Чрез различни инициативи и чрез подходящи информационни материали децата и техните родители ще се запознаят със заплахите в глобалната мрежа. Най-често подрастващите имат проблеми в интернет със свои връстници, които искат да ги обидят или унижат, коментира криминалният инспектор Жени Калчева. „Те целят да създадат дискомфорт по някакъв начин. Това може да бъде чрез изпратено съобщение, неприлични предложения, качена снимка, или видео файл, който знаят, че ще е неприятен на тормозения човек или ще го компрометира. Това също е вид тормоз, на който с подложени децата”, каза Калчева.

От полицията препоръчват на възрастните да не налагат пълни забрани за ползване на интернет. Жени Калчева уточни, че има родителски софтуерни програми, които могат да филтрират сайтовете, през които децата минават.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощ за пострадало семейство

Петчленно семейство, което наскоро загуби дома си в разрушителен пожар в кубратското село Савин, ще бъде подкрепено финансово. Инициативата е на служители на община Кубрат и общински съветници. Събраните пари вече са предадени на семейството, уточняват от общината. В подкрепа на семейството се е включила и малката Пламена Скопчанова от Бургас,..

публикувано на 02.08.24 в 08:25

Нов зам. областен управител

Нов заместник областен управител встъпи в длъжност днес, съобщиха от областната администрация в Разград.   Назиф Ибрям Зюлкяр е назначен със заповед на Министерския съвет. Роден е през 1962 година в град Исперих. Завършил е висше образование специалност "Инженерна педагогика" и е магистър "Публична администрация". Той е работил в..

публикувано на 01.08.24 в 16:19

Мерки за безопасност в Разград

От Областната дирекция на МВР-Разград съобщават, че във връзка с футболната среща между ФК “Черно море” и ФК „Апоел“, която ще се проведе днес, на 1 август, от 20:30 часа на стадион “Хювефарма Арена”, предприема мерки за опазване на обществения ред по време на спортната проява. Влизането на стадиона ще се осъществява от входовете,..

публикувано на 01.08.24 в 09:35

Нов областен управител на Разград

Днес Владимир Димитров отново встъпи в длъжност като областен управител на област Разград с решение на правителството. Севджан Съдкъев бе освободен със същия документ от поста с днешна дата. Последният областен управител предаде на новоназначения символично ключа и печата на Областна администрация в присъствието на служителите в..

публикувано на 31.07.24 в 16:16

Момче подпали къща

12-годишно момче е причинило пожар в имат в кубратското село Тертер. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за запаления недвижим имот е получен около 14:00 часа на 30 юли. След загасянето на пожара при извършения на място оглед е установено, че пламъците са обхванали имота заради неправилно боравене с открит огън в съседна къща.  В..

публикувано на 31.07.24 в 12:05

Райски газ и вейпове в колата

22-годишен мъж от самуилското село Голяма вода е задържан за притежание и разпространение на забранени от закона вещества. Това съобщават от разградската полиция. Снощи около 18.20 часа на отбивка за село Радинград е спрян лек автомобил „Ауди А4“. При извършеното претърсване са намерени 20 електронни вейпа и капсули в картонени опаковки с надпис..

публикувано на 31.07.24 в 11:23

Моето различно щуро лято

Събират снимки за петия фотоконкурс „Моето различно щуро лято“. Това съобщават от община Разград. За пореден път Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни отправя предизвикателство към младите любители на фотографията. Те могат да участват в петото издание, като отразят в снимките си летни..

публикувано на 31.07.24 в 10:39