Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат Бюджет 2015 на община Дулово

Днес ще заседава общинският съвет в Дулово. Кметът на общината Юксел Ахмед ще внесе за обсъждане десет докладни записки, сред които приемане бюджета на Дулово за 2015 година. Макрорамката е в размер на 13 963 138 лева. Ще се съгласува и годишният план за дейността по вътрешен одит. Другите докладни записки са за разпореждане с имоти общинска собственост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дърва за ветерани

Актуализирана е капиталовата програма на община Тутракан. Това стана днес на редовното заседание на Общинския съвет.  Прието е решение за отпускане на еднократна финансова помощ на двама жители от с. Варненци и с. Нова Черна във връзка с възникнали пожари в техните домове.  И през тази година ще бъдат осигурени дърва за огрев на ветераните от..

публикувано на 23.07.24 в 14:16

Плувен басейн за силистренци

Договор за безвъзмездно отдаване на открития плувен басейн бе подписан между кмета на община Силистра Александър Сабанов и собственика на басейна Явор Георгиев. От договора става ясно, че Георгиев отдава безвъзмездно на община Силистра ползването на съоръжението в рамките на три сезона.  Кметът заяви готовността на администрацията да състави..

публикувано на 23.07.24 в 13:27

Временен паркинг в Силистра

Импровизиран паркинг е изграден на мястото на съборената сграда на Старата баня в центъра на Силистра, информира местното електронно издание Кворум. Сградата, известна също като Дом на красотата, беше собственост на общината и представляваше опасност за минувачите поради дългогодишно рушене. Покривът ѝ пропадаше, облицовката падаше, а храстите..

публикувано на 23.07.24 в 12:10

Канабис в джоба

Досъдебно производство за незаконно държане на високорискови наркотични вещества е образувано в РУ-Дулово. Това съобщават от силистренската полиция. На 22 юли в района на автогарата в града бил засечен 20-годишен, у когото при обиск били намерени 11.33 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест.  Наркотикът е иззет, а мъжът е задържан в..

публикувано на 23.07.24 в 09:40
Харманли, 18 юли 2024 г.

Дулово събира дарения

Благотворителна кампания в помощ на пострадалите от пожара в селата Воден и Крайново започва днес в Дулово. Дарения ще се събират до четвъртък в складовата база на старото РКС.  „Отправяме апел към всички, които могат да се включат. Необходими са трайни хранителни продукти, запазени и чисти дрехи, както и домакинско оборудване“, каза организаторът на..

публикувано на 23.07.24 в 08:21
Харманли, 18 юли 2024 г.

Пожарите на фокус

Работна среща във връзка с пожароопасната обстановка в страната и в област Силистра се проведе в областната администрация. В нея участваха представители на Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областната дирекция „Земеделие“, Регионалното пътно управление и Регионалната дирекция по..

публикувано на 22.07.24 в 14:16

Газова бутилка пламна

Четири сгради са спасени при пожар в село Бистра, съобщават от силистренската полиция. Пожарът лумнал на 19 юли рано сутринта. Загасен е от екип на РСПБЗН-Силистра и доброволното формирование на Алфатар. Неизправна газова бутилка причинила произшествието, при което са унищожени 100 кв. м покривна конструкция и имущество.

публикувано на 22.07.24 в 10:38