Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК-Шумен осигурява вода за болницата във Велики Преслав

Водоноска от ВиК-Шумен ще осигурява вода за нуждите на болницата във Велики Преслав. „В здравното заведение няма рискови отделения като детско и хирургия, за които е нужна стерилност, няма и кухня, която да изисква вода за готвене. Затова досега не са предприети мерки, а болните и персоналът си осигуряват сами вода за пиене“, уточни управителят на преславската болница д-р Иван Димитров.
В детските градини на Велики Преслав и филиалите в града и квартала родителите дават пари, за да се купуват туби от по 10 литра, както за пиене, така и за готвене и питат защо в само в млечната кухня водата се плаща с бюджетни средства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Санират шуменско училище

Санирането на шуменското Средно училище „Сава Доброплодни“ трябва да приключи до 15 септември. Такова е уверението на строителната фирма, която извършва ремонта на сградата. Това каза за Радио Шумен директорът на учебното заведение Албена Неделчева. "418 000 лева са отделени за саниране, но само за външно саниране. Не са заложени средства за..

публикувано на 26.08.24 в 16:07

Спасяват щъркели в беда

На над 20 сигнала за намерени в безпомощно състояние бели щъркели този сезон са реагирали експертите на РИОСВ - Русе. 17 птици са транспортирани до Спасителния   център за диви животни на „Зелени Балкани“ - Стара Загора за лечение или доотглеждане.  В голяма част от случаите съдействие за спасяването на защитените птици са оказвали кметовете на..

публикувано на 26.08.24 в 15:57
МБАЛ - Велики Преслав

Избират нов шеф на болницата

Временно изпълняващ длъжността управител на болницата във Велики Преслав се очаква да избере местният Общински съвет на сесия на 27 август. Смяната се налага след депозирано заявление от настоящия управител д-р Йошенка Ненчева, която иска да бъде освободена от поста.  Тя също беше временно назначена през 2020 г. Водени са разговори с д-р Нели..

публикувано на 26.08.24 в 13:32
Смядово

Смядово търси вода

Около 500 000 лева остатък по социалните дейности има в бюджета на община Смядово за 2023 година. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на финансовия документ.  Във връзка с безводието в региона кметът на Смядово Иванка Петрова заяви, че ще предложи на Общинския съвет да бъдат насочени средства към ВиК, към смяна на довеждащ водопровод..

публикувано на 26.08.24 в 13:16

Закана за убийство

62-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейския арест след закана за убийство. Това съобщават от шуменската полиция. Малко след 21:00 часа снощи е приет сигнал, че мъжът отправил заканата към 37-годишна жена, с която живее на семейни начала.  По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 26.08.24 в 11:39

Пиян удари две коли

40-годишен мъж от Велики Преслав е засечен вчера сутринта да шофира след солидна почерпка. Това съобщават от шуменската полиция. Той бил зад волана на лек автомобил "Шкода Фабия“ и се движел край старопрестолния град . Ударил две коли - "ВАЗ 2105“ и "Фолксваген Бора“.  Водачът на шкодата е тестван с дрегер. Отчетни са 2,17 промила. Задържан бил за срок..

публикувано на 26.08.24 в 11:07

Прибраха колата на дрогиран

22-годишен мъж е засечен да шофира след употреба на наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена около 21:55 часа на ул. “Цар Освободител“ в Нови пазар. Спрян бил водач на лек автомобил "Мерцедес".  Зад волана бил 22-годишен мъж от града. Тестван бил за шофиране след наркотични вещества или техни аналози...

публикувано на 26.08.24 в 10:58