Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Русенската болница очаква дарение от Швейцария

Оборудване ще получи Многопрофилната болница за активно лечение в Русе. Швейцарско сдружение изпраща дарението, съобщиха от лечебното заведение. Инициативата е на българското посолство в Швейцария. В Русе утре ще пристигнат 45 болнични легла, нощни шкафчета и матраци. Дарението е предоставено от швейцарски болници и ще бъде разпределено между отделенията в русенската болница.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Крайният срок наближава

Около 500 са кандидатите за закупуване на общинско жилище в Русе. Документи се приемат до 15 февруари, като след този срок заявления няма да бъдат разглеждани, съобщиха от общинската администрация. Желаещите не трябва да имат задължения към общинския бюджет, трябва да са наематели на общинското жилище не по-малко от 5 години, да са били..

публикувано на 26.01.22 в 13:38

76-годишна русенка осъди ВиК

Русенският окръжен съд осъди „ВиК“ да върне на потребител платена без основание сума. Това съобщават от съда. 76-годишна жена е била принудена да плати над 2300 лева санкция, определена й от ВиК с мотив за умишлено повреден водомер. Според съда, няма доказателства за подобно деяние, освен това отчетникът е бил уволнен дисциплинарно заради..

публикувано на 25.01.22 в 16:11
Областен управител на Русе Анатоли Станев

Новият областен в действие

Срещи с местната власт започва областният управител на Русе Анатоли Станев. Това съобщиха от областната администрация. Целта е решаване на най-неотложните проблемина по-малките населени места -  здравни грижи, инфраструктурна свързаност, привличане на инвестиции, състоянието на язовири и хвостохранилища, развитието на културата и туризма. Ще бъде..

публикувано на 25.01.22 в 13:24

Прегледи в "Медика Русе"

Специалисти от Университетската болница „ Медика Русе“ ще преглеждат за заболявания в лицево-челюстната област. Скрининговата кампания ще се проведе на 29 януари и на 5 февруари. От диагностиката могат да се възползват пациенти с онкологични заболявания в лицево-челюстната област, нуждаещи се от дентална помощ, с тежка атрофия на..

публикувано на 25.01.22 в 11:59

Издирват 63-годишна жена

Полицията в Русе издирва Капка Василева Евтимова на 63 години от Сеново. Жената е в неизвестност от 17 януари, когато последно е била видяна в центъра на Русе. Тя е с нормално телосложение, ръст около 150 см, с права коса и кафяви очи. Била е облечена с тъмна връхна дреха - тип канадка и обута с тъмни боти. По молба на близките жената..

публикувано на 25.01.22 в 11:51

Не пречете на сметовозите

Община Русе апелира за спазване на забраната за паркиране на автомобили в близост до съдовете за събиране на отпадъци. Наредба 15 на Общинския съвет забранява паркирането на пътни превозни средства по начин, който би попречил на събирането и извозването на отпадъците и снегопочистването“. Служители на Общината извършват ежедневни..

публикувано на 25.01.22 в 10:20

Изписаните повече от приетите

За повече оздравели спрямо броя на изписаните с COVID-19 в шуменската болница информира д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. Вчера са изписани 20 души, а са приети 11. Сред оздравелите е и 12- годишно дете, като в момента в Детското отделение е заето само 1 ковид легло. Починали са две жени с положителен тест за вируса - на 74 и..

публикувано на 25.01.22 в 09:48
Подкасти от БНР