Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кърпят разградските улици

Започват пролетните кърпежи на дупките по улиците на Разград. „Местната власт увеличава двойно числеността на работниците в общинското предприятие, ангажирано с ремонта на улиците в града“, съобщи заместник-кметът Любомир Цонев. Новоназначените петима души ще работят предимно в квартал „Орел”, където улиците са в най-окаяно състояние. Любомир Цонев не отрече, че състоянието на уличната мрежа става все по-лошо след всяка следваща зима и ремонтите не могат да се отлагат повече.
„Освен с поддържането на маркировката на улиците и на уличното осветление, предприятието се занимава и с чисто строителни дейности, които са насочени към благоустройството, преди всичко малки ремонти, включително кърпене на улици, ремонт на обекти, които са общинска собственост, ремонт на общински жилища“, обясни Любомир Цонев.
От община Разград са осигурили необходимата техника и материали, за да може ремонтните бригади да си свършат работата бързо и качествено. Над 6 млн. лв. ще се вложат в ремонтите на улиците. Средствата са част от изтегления от общината заем от 7 млн. лв. От кметството обясниха, че ще разчитат на собствени сили за дейностите, защото при обществените поръчки се губи много време. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хигиенни пакети от БЧК

Заради жегите, от Българския Червен кръст (БЧК) в Разград отправят призив към хората, които имат право да получат хранителни и хигиенни пакети по Програмата за храни и основно материално подпомагане, да се възползват от услугата сутрешните часове на деня, съобщават от БТА.  „Очакваните високи температури може да поставят в риск здравето и..

публикувано на 15.07.24 в 09:55
Снимката е илюстративна

Продължава подмяната на тръби

Продължава работата по подмяна на водопроводите в Доброшката махала на Разград, съобщават от общинската администрация. Тази седмица (15–21 юли) ще се извършват изкопни работи само на ул. „Александър Стамболийски“ (от ресторант „Шалеви“ до „Жеравна“). В този период ще се извършва и превключването на сградни водопроводни отклонения и в тези..

публикувано на 15.07.24 в 08:48

Боядисват пешеходни пътеки

Опресняване на пешеходните пътеки в Разград започнаха работници от Общинското предприятие „Паркстрой“. Те стартират от центъра на града, а на по-късен етап ще продължат в жк „Орел“ и Водна централа. Сред първите улици, по които се боядисват пътеки, са „Марица“, „Искър“, „Кирил и Методий“, „Грънчарска“, следват булевардите „България“, „Княз Борис“..

публикувано на 12.07.24 в 08:19

Панаирът идва

Панаирът на киселото мляко и фестивалът на народните традиции и занаяти в Разград ще се проведе между 21 и 23 юли. Според кмета на общината Добрин Добрев това е своеобразна кулминация в културния календар, с което   Разград много се гордее. Танцьори от 10 държави и от 5 континента ще играят по ларгото на лудогорския град. На Панаира..

публикувано на 11.07.24 в 13:32
Язовир в село Осенец

Проверка на язовирите

В добро техническо и експлоатационно състояние са проверените до момента 29 от всички 43 язовира с първа и втора степен на потенциална опасност в Разградско. Това съобщават от областната администрация.  Огледът е направен от специално назначена комисия. На места е установена необходимост от премахване на растителни откоси и осигуряване на проводимост..

публикувано на 11.07.24 в 08:38

Режат десет смърча

Десет изсъхнали смърча ще бъдат премахнати до края на седмицата от градинката до Часовниковата кула в Разград, съобщават от местната администрация.  Разрешението е издадено след оглед на площад „Независимост“ и санитарна експертиза от дирекция „Екология, ред и сигурност“ в община Разград.  Подготовката за премахване на изсъхналите смърчове започна с..

публикувано на 10.07.24 в 08:41

Билети с кауза

Този сезон ПФК "Лудогорец" ще отделя средства от всеки продаден билет в подкрепа на сдружение “Аз вярвам и помагам“. Това съобщават от спортния клуб на страницата си във Фейсбук. Чрез събиране на капачки, стотинки, дарителски кампании и продукти с кауза сдружението вече е дарило първия в България мобилен пункт за кръводаряване, първата за СБАГАЛ..

публикувано на 09.07.24 в 16:05