Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Въпрос в играта за пропуски за представленията на ДКТ "Васил Друмев" в Шумен

Въпросът, с който можете да спечелите от Радио Шумен пропуски за двама за представленията за деца и възрастни на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” в Шумен, е следният - кой бивш министър на културата е режисьор и актьор в спектакъла „Агенти” на Шуменския театър. Възможните отговори са три:

А – Владимир Пенев;

Б – Симеон Дянков;

В – Муравей Радев.

Вашите отговори, с име и телефон за контакт с Вас, очакваме на телефонния секретар на Радио Шумен – 054/855 170 или като лично съобщение на официалната страница на Радио Шумен във Фейсбук до 12:00 часа на 25.03.2015 г.

Жребият на печелившите ще бъде изтеглен в сряда, 25.03.2015 г. от 16:45 часа, в програма Днес + на Радио Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почит към големия майстор

Излезе от печат книгата за уважавания и ценен майстор гайдар Недялко Цонев от Шумен. Изданието е озаглавено "Кратката история на моя живот". Той е носител на Наградата на Шумен за изкуство и култура в раздел "Музика" (2016) и званието Професор на гайдата от срещата на най-добрите гайдари в България в гр. Калофер (2017). Книгата включва..

публикувано на 17.10.21 в 14:28

Награда от Лас Вегас

Кинолентата „Празен живот“ на силистренеца Адриан Ал Жазар спечели златната награда за най-добър микро филм на престижния международен кинофестивал ”Vegas Movie Awards" в Лас Вегас. Предстои масовото му медийно отразяване, с което ще достигне до над 12 500 професионалисти в киноиндустрията. Това лято същата лента на Ал..

публикувано на 15.10.21 в 10:43

Кандидатите за директори

Комисии определиха кои са допуснатите кандидати в конкурсите за ръководители на Регионалния исторически музей в Шумен, на Художествената галерия „Елена Карамихайлова“ и на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Досегашният директор на музея Даниел Руменов е допуснат до участие в конкурса за ръководител на културния институт...

публикувано на 14.10.21 в 13:52

Един век Музикална академия

Четири млади дарования, четирима автентични ентусиасти ще свирят тази вечер пред шуменската публика. Те са Антония Мирчева /флейта/, Пламена Манолакева /виолончело/, Самуил Златев /фалдхорна/ и Славчо Тодоров /пиано/ и посвещават концерта си на 100 годишнината на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Техни домакини са..

публикувано на 14.10.21 в 11:51
Църквата

Църквата в Драгоево празнува

Трети фолклорен фестивал „Драгоево пее и танцува“ организират на 13 и 14 октомври община Велики Преслав, НЧ „Васил Друмев 1881" и кметството в с. Драгоево. Тази година фестивалът е посветен на 150-тата годишнина от построяването на възрожденската църква „Света Параскева“ в селото. От 17.00 часа в храма ще бъде отслужено вечерно богослужение,..

публикувано на 13.10.21 в 12:46

Шуменка в дует със звезда на Метрополитън

Шуменката Александрина Михайлова ще партнира на Томас Хемпсън на концерта му в София на 31 октомври. Звездата на Метрополитън пристига у нас за втори концерт със Софийската филхармония в зала „България“. Още с обявяването на концерта беше съобщено, че този път американският баритон ще пее у нас в дует, но коя ще бъде партньорката му остана..

публикувано на 13.10.21 в 11:55

Да имаш глас на славей

Поредна престижна награда за 15-годишната изпълнителка на народни песни Никол Иванова. Шуменката влезе в първата шестица за изпълнители на народни песни в категория за деца на Национален фолклорен фестивал, който се проведе в Сандански. Младата шуменска певица има зад гърба си голям брой отличия от България и чужбина. Тя гостува и пя в студиото..

публикувано на 12.10.21 в 13:27