Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Двама слушатели спечелиха в играта на ДКТ "Васил Друмев" и Радио Шумен

Двама слушатели на Радио Шумен, участвали в играта на Драматично-куклен театър "Васил Друмев", спечелиха награди в жребия, теглен в програма  Днес + на 25.03.2015 г. Живко Върбев и Снежанка Петрова Ковачева заслужиха по един пропуск за двама за представленията на шуменския театър, след като дадоха верен отговор на въпроса "Кой бивш министър на културата е режисьор и актьор в спектакъла "Агенти" на театъра в Шумен". Верният отговор бе - Владимир Пенев. 25 души отговориха правилно и участваха в жребия. Очаквайте нов въпрос в играта на Радио Шумен и ДКТ "Васил Друмев" в неделя!

ВИЖТЕ ОЩЕ

Автобиографично с Александър Величков

Ретроспективна изложба представя днес шуменският художник Александър Величков. Различното в тази експозиция, посветена на 70-тата му годишнина, е, че тя е първата без класическо откриване с гости и вино в града. Заради усложнената COVID обстановка изложбата „Автобиографично“ ще бъде под формата на вернисаж в Градската галерия „Елена Карамихайлова“...

публикувано на 26.10.21 в 08:49

Зелени сертификати за културата

Гратисният период за използването на зелени сертификати като вход и за различните културни институти изтече днес. Здравните власти вече тръгнаха на проверки, обещаха и глоби. "Ако трябва да спазваме последната заповед на здравния министър за зелените сертификати, шуменският театър ще може да работи само частично", казва неговият директор Димитър..

публикувано на 25.10.21 в 14:10

Неделно детско представление

„Тримата братя и златната ябълка“ е спектакълът за деца, който шуменският театър предлага на малките зрители днес, 24 октомври. Представлението е от 11 ч. в зала „Патиланчо“ на театъра. Придружителите до 18-годишна възраст ще се допускат без сертификат, каквото е изискването в Заповедта на Министъра на здравеопазването. Но за всички останали..

публикувано на 24.10.21 в 08:43

Три варианта за театър

Драматично-кукленият театър "Васил Друмев" в Шумен е готов с три варианта за посещение на детските спектакли в условията на новата заповед на здравния министър. Според нея се изисква зелен сертификат за влизане във всички културни институти, с изключение на библиотеките. По думите на  директора Димитър Димитров първият вариант засяга децата..

публикувано на 21.10.21 в 15:16

"Малка серенада" на 25

25 години от създаването навършва днес Вокалната формация ,,Малка серенада“ към НЧ "Добри Войников - 1856" в Шумен. ,,В репертоара на групата има над 250 песни", каза за Радио Шумен Николай Тодоров, създател и главен художествен ръководител на ,,Малка серенада“. Юбилейният концерт на "Малка Серенада" започва в 18 часа в голямата зала на..

публикувано на 20.10.21 в 16:51

Животът е по-силен

Няколкометрово изображение на иконата "Св. Богородица - Закрилница", към която да бъдат добавени снимки на бебета, родени по време на пандемията, е новият проект на зографа Диан Костов. Идеята се нарича „Животът е по-силен“ и е покана към младите родители. Диан Костов е български художник и иконописец, завършил иконография във Великотърновския..

публикувано на 19.10.21 в 15:36
Младежкият дом в Шумен
- Архив

50 години Младежки дом

50-годишнината на Общинския младежки дом в Шумен ще бъде отбелязана на 29 октомври, петък, от 17.00 часа в концертната зала. Покани да присъстват са изпратени до всички бивши директори, които през годините са дали своя принос за развитието на Младежкия дом. Те ще бъдат отличени със специални плакети по случай годишнината. Ще бъде..

публикувано на 19.10.21 в 14:32