Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нов въпрос в играта на ДКТ "Васил Друмев" и Радио Шумен

Въпросът, с който можете да спечелите от Радио Шумен пропуски за двама за спектаклите за деца и възрастни на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” в Шумен, е следният:

Коя постановка от репертоара на шуменския театър е най-подходяща за най-малките зрители?

Ето и възможните отговори:

А – „Към пропаст” по Иван Вазов;

Б – „Старопланински легенди” по Йордан Йовков;

В – "Тримата братя и златната ябълка".

Вашите отговори, с име и телефон за контакт с Вас, очакваме на телефонния секретар на Радио Шумен – 054/855 170 или като лично съобщение на официалната страница на Радио Шумен във Фейсбук.

Жребият за печелившите ще бъде изтеглен в сряда, 01.04.2015 г. от 16:45 минути, в програма Днес + на Радио Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Неделно детско представление

„Тримата братя и златната ябълка“ е спектакълът за деца, който шуменският театър предлага на малките зрители днес, 24 октомври. Представлението е от 11 ч. в зала „Патиланчо“ на театъра. Придружителите до 18-годишна възраст ще се допускат без сертификат, каквото е изискването в Заповедта на Министъра на здравеопазването. Но за всички останали..

публикувано на 24.10.21 в 08:43

Три варианта за театър

Драматично-кукленият театър "Васил Друмев" в Шумен е готов с три варианта за посещение на детските спектакли в условията на новата заповед на здравния министър. Според нея се изисква зелен сертификат за влизане във всички културни институти, с изключение на библиотеките. По думите на  директора Димитър Димитров първият вариант засяга децата..

публикувано на 21.10.21 в 15:16

"Малка серенада" на 25

25 години от създаването навършва днес Вокалната формация ,,Малка серенада“ към НЧ "Добри Войников - 1856" в Шумен. ,,В репертоара на групата има над 250 песни", каза за Радио Шумен Николай Тодоров, създател и главен художествен ръководител на ,,Малка серенада“. Юбилейният концерт на "Малка Серенада" започва в 18 часа в голямата зала на..

публикувано на 20.10.21 в 16:51

Животът е по-силен

Няколкометрово изображение на иконата "Св. Богородица - Закрилница", към която да бъдат добавени снимки на бебета, родени по време на пандемията, е новият проект на зографа Диан Костов. Идеята се нарича „Животът е по-силен“ и е покана към младите родители. Диан Костов е български художник и иконописец, завършил иконография във Великотърновския..

публикувано на 19.10.21 в 15:36
Младежкият дом в Шумен
- Архив

50 години Младежки дом

50-годишнината на Общинския младежки дом в Шумен ще бъде отбелязана на 29 октомври, петък, от 17.00 часа в концертната зала. Покани да присъстват са изпратени до всички бивши директори, които през годините са дали своя принос за развитието на Младежкия дом. Те ще бъдат отличени със специални плакети по случай годишнината. Ще бъде..

публикувано на 19.10.21 в 14:32

Почит към големия майстор

Излезе от печат книгата за уважавания и ценен майстор гайдар Недялко Цонев от Шумен. Изданието е озаглавено "Кратката история на моя живот". Той е носител на Наградата на Шумен за изкуство и култура в раздел "Музика" (2016) и званието Професор на гайдата от срещата на най-добрите гайдари в България в гр. Калофер (2017). Книгата включва..

публикувано на 17.10.21 в 14:28

Награда от Лас Вегас

Кинолентата „Празен живот“ на силистренеца Адриан Ал Жазар спечели златната награда за най-добър микро филм на престижния международен кинофестивал ”Vegas Movie Awards" в Лас Вегас. Предстои масовото му медийно отразяване, с което ще достигне до над 12 500 професионалисти в киноиндустрията. Това лято същата лента на Ал..

публикувано на 15.10.21 в 10:43