Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Нови пазар подписа първите два договора по програмата за енергийна ефективност

Община Нови пазар подписа първите два договора за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Областният управител Донка Иванова и кметът на Нови пазар Румен Панайотов подписаха споразуменията с Българската банка за развитие за целево финансиране. Първите два договора за финансова помощ  са със сдружение „Плиска“ и със сдружение „Дунав“. Общо 25 са подписаните до момента споразумения в област Шумен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. В община Шумен договорите са 15, в община Смядово- 6, в община Нови пазар- 2, в общините Велики Преслав и Каспичан е подписано по 1 споразумение. В цялата област са регистрирани общо 50 сдружения на собственици.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пиян е невредим след катастрофа

Моторист самокатастрофира близо до шуменското село Лозево и се отърва без травми. Озова се обаче в ареста, защото пристигналите пътни полацаи устоновили, че е употребил алкохол. Дрегерът отчел 1,71 промила в издишания въздух, съобщават от ОДМВР Шумен. Сигналът за произшествието близо до селото бил приет малко преди 21 часа в събота. На място екип на..

публикувано на 12.08.24 в 13:17

Катастрофа издаде дрогиран

30-годишен мъж от Велики Преслав е дал положителна на амфетамин, канабис и бензодиазепин проба, а до нея се стигнало след участието му в катастрофа по пътя Върбица - Шумен.  Инцидентът станал около 8 часа сутринта на 9 август. Ударили се 67-годишен водач на лек "Опел Корса",  адресно регистриран в село Иваново и 30-годишният, който карал Ауди А6 с..

публикувано на 12.08.24 в 11:33

Денонощие без вода

За срок от едно денонощие без вода остават квартал „Макак“ и селата Панайот Волов и Белокопитово. Това съобщават от ВиК – Шумен на страницата си в интернет.  Посочената причина е  - авария на Помпената станция „Мадарски конник“.

публикувано на 12.08.24 в 11:09

Работа за 29 души, търсят строители

Трудова заетост на 29 души по различни програми осигури Община Шумен съвместно с Бюрото по труда. Девет души са наетите на пълен работен ден, останалите 20 са на четири часа. В селата от общината 10 души са ангажирани с дейности, свързани с помощ при овладяване на щетите от пожари и бедствия. Други 15 души са наети още преди месец по регионална програма и..

публикувано на 12.08.24 в 11:04

Най-много лекари - над 55 години

Най-много са лекарите в област Шумен на възраст над 55 години към края на 2023 година, информират от Териториално статистическо бюро - Североизток. На второ място е групата на лекари, които са на 65 и повече години. Младите практикуващи лекари на възраст до 35 години са 57, като повечето от тях работят в болнични заведения.  В края на миналата..

публикувано на 09.08.24 в 14:00

50 000 животни под контрол

Превантивни мерки срещу разпространението на заболяването чума по дребни преживни животни на територията на област Шумен прие на свое заседание Областната епизоотична комисия днес. Тя се провежда заради огнищата със заболяването в Румъния и Гърция.  Със заповед на изпълнителния   директор на Българска агенция по безопасност на храните се забранява..

публикувано на 09.08.24 в 11:47

Вода най-рано утре сутринта

Ако ремонтните дейности по присъединяването на довеждащия водопровод за Шумен вървят нормално, очаквам присъединяването да завърши около 19:00 часа . Това каза за Радио Шумен главният инженер на ВиК Антон Стефанов. Това означава, че пълненето на системите ще започне около 21:00 часа. Чуйте интервю на Миглена Стоянова с инж. Антон Стефанов...

публикувано на 08.08.24 в 14:56