Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русе и Гюргево организират трафика по ремонтирания Дунав мост

Снимка: БГНЕС

Русе и Гюргево ще създадат оптимална организация на трафика по Дунав мост, докато по съоръжението тече ремонт. „Дейностите вече започнаха от румънска страна“, съобщи областният управител на Русе Стефко Бурджиев. В момента от двете страни на съоръжението има огромни опашки, на които се чака с часове. На специална среща в Областна управа са били обсъдени възможностите за реализиране ремонтите без да се затруднява свободното движение на пътници и товари. Фирмата-изпълнител на дейностите се е ангажирала с крайна дата на изпълнение на ремонта 15 декември 2015 г., като стойността на проекта е 10 милиона евро. Освен ремонт и укрепване на моста, се предвижда и рехабилитация на пътищата за достъп до митническите пунктове. Предстои да бъде изготвен цялостен линеен график от фирмата-изпълнител, в който да се посочат отделните етапи на проекта и индикативни срокове за тяхното изпълнение. Ще бъдат поставени и указателни табели в района на Дунав мост с информация за предстоящия ремонт.
През следващата седмица областният управител на област Русе Стефко Бурджиев и префекта на Гюргево Нина Кришу ще подпишат протокол с взетите решения, касаещи организацията на работа и движения на Дунав мост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарникари в действие

Работата на огнеборците на мястото на пожара над русенския квартал "Средна кула" в горския масив и в района продължава и днес. Това съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева.  Вчера и през нощта противопожарните екипите са дежурили на критичните места. В гасенето и дежурството са се включили и..

публикувано на 15.07.24 в 13:07

Вода в жегите

Във връзка с обявения от Националния институт по метеорология и хидрология предупредителен оранжев код за опасно високи температури, от 15 до 19 юли община Русе обособява временен пункт пред сградата на Съдебна палата на площад „Свобода“.  От 11:00 до 15:00 ч. гражданите ще могат да получат безплатна минерална вода. В обособената шатра..

публикувано на 15.07.24 в 13:00

Събират строителни отпадъци

В малките населени места на община Русе стартира кампания за безплатно извозване на строителни отпадъци от домакинствата, съобщават от местната администрация.  Акцията започва от 15 юли и ще продължи до 15 август. Строителните отпадъци, които могат да бъдат изхвърлени в контейнерите, са бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина,..

публикувано на 15.07.24 в 09:41

Промяна в движението

Заради катастрофа движението по първокласния път Русе – Шумен при с. Ушинци се осъществява двупосочно в едната лента. За това предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“ и съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в този район.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 12.07.24 в 12:44

Катастрофа затвори път

Катастрофа затвори движението по пътя Русе - Велико Търново в участъка преди разклона за село Полско Косово, предава БТА.  Сигнал за инцидента е подаден малко след 10:30 часа днес. Ударили са се два товарни автомобила и две коли. Няма пострадали.  Създадена е организация товарните автомобили да бъдат отстранени от пътното платно.  Екипи на..

публикувано на 12.07.24 в 12:20

Разкопки в Червен

Средства за археологически разкопки и теренна консервация на Средновековния град Червен е одобрило Министерството на културата, съобщават от Регионалния исторически музей в Русе. През тази година екипът ще продължи разкриването на Междинната крепостна стена на западния хълм на Червенския скален рид. Съществуването на укрепителното съоръжение бе..

публикувано на 12.07.24 в 08:55

Марихуана в кучешка колиба

27 килограма марихуана са иззети при акция на русенската полиция. Наркотикът е бил скрит в кучешка колиба в имота на 50-годишен мъж от Голямо Враново. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева.  Тя уточни, че служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Русе са получили..

публикувано на 11.07.24 в 15:58