Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха отличниците в Шумен

Кметът на Шумен Красимир Костов награди отличниците на випуск 2015 днес от 17 ч. в сесийната зала на общината. Първенците на випуска получиха диплом и медал с лента.
Лентите са с цветовете на знамето на Шумен.

Наградените са:
1. Николай Николаев Николов – завършва Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович”, профил „Природоматематически“, с отличен успех през целия курс на обучение, с универсални познания в различни сфери, с висока лична мотивация за усъвършенстване.
Един от най-добрите физици на България. Три последователни години е участник в Националния турнир на младите физици. Капитан е на Националния отбор по физика, който представя България на Международния турнир на младите физици в Тайван – 2013 г., Англия – 2014 г. и Тайланд – 2015 г. Носител е на награди за значими постижения в областите физика и астрономия, математика, информатика, английки език. Участвал е в обучение в SpaceCamp под егидата на НАСА.
Удостоен е с отличието „Наградата на Шумен” в категорията „Ученик на годината в природо-математическата и хуманитарната област за 2014 г.”
2. Мила Димитрова Белчева – завършва с отлични резултати СОУ „С. Доброплодни“, профил „Чуждоезиков”, с интензивно изучаване на руски език.
Има множеството спечелени награди от участие в национални и международни конкурси, фестивали, състезания и олимпиади на руски език.
За 30-годишния юбилей на училището е наградена с грамота „За цялостен принос в издигане авторитета на СОУ „Сава Доброплодни”.
През 2013 г. Мила е единствният представител от България сред победителите в Международния младежки конкурс „Поздравление към любимия учител по руски език по случай Деня на руския език”. Тя бе сред петимата, удостоени с наградата да посетят финала на ІІ Световен фестивал на руския език в Санкт Петербург. От там тя се завърна с диплом за успешно участие в номинацията „За успехи в изучаването на руския език”.
3. Вероника Стефанова Гандева – ученичка в XII клас на ГПЧЕ „Никола Вапцаров“, гр. Шумен - профил „Чуждоезиков” - английски език с немски език.
Завършва средно образование с отличен успех.
Вероника взема дейно участие в клуб „Дебати“, клуб „Орион“ и клубове по английски език: „Лингвист“, „Думите, от които имаш нужда“ и „Лабиринтът на английския“ по проект „УСПЕХ“. Активен член е на екипа, работещ по европейски проект по програма „Еразъм+“.
Многократно е класирана на призови места в олимпиади, състезания и конкурси на национално и международно ниво в областта на литературата, философията и чуждите езици.
Вероника е с постигнати високи резултати и получени отличия в: Осмо национално състезание по английски език на Кеймбридж; Международна кампания на НАСА за търсене на астероиди; националното състезание по Дебати под наслов „Бъдеще за Европа“, Втори национален турнир „Интернет – по-добър начин на живот“; националното състезание „Карл Попър Дебати“ - „Младите хора и бъдещето“.
Три поредни години е Стипендиант за постижения в областта на чуждите езици на „Американска фондация за България” и стипендиант по проект „1000 стипендии” на фондация ”Комунитас” в област „Литература“.
4. Гергана Валентинова Раденкова – ученичка от XII клас в СОУ „Йоан Екзарх Български”, профил „Хуманитарен”.
През целия курс на обучение Гергана показва отличен успех и е ежегоден участник в общинските и областните кръгове на олимпиадите по български език и литература, история и цивилизация, география и икономика и философия.
Обявена е за Лауреат на ОДК Шумен за 2014 год. за постигнати високи резултати в областта на литературното творчество и театралното изкуство, удостоена с диплом, медал и предметна награда.
Издава стихосбирката „Дневник в рими“, чието представяне се състоя в рамките на майските празници на града през тази година.
5. Наско Георгиев Георгиев – завършва Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, професия: „Техник-технолог по качеството на храни и напитки”, специалност: „Контрол на качеството и безопасност на храни и напитки”.
Активно е участвал в училищни и извънучилищни мероприятията. На училищно ниво Наско е отличен за активно участие в проект „УСПЕХ”. Носител е на престижни награди от участия в различни национални и международни конкурси – „Храната е здраве за Земята”, Международен екологичен форум „Сребърна 2014“.
Завоюваното първо място през април 2015 г. в конкурса „Приказка за сиренето”, организиран от Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив, му дават право да продължи образованието си в престижното висше учебно заведение.
6. Симона Маринова Маринова – ученичка в XII клас в СОУ „П. Волов“– профил „Природоматематически“.
Участва в олимпиади по природни науки, включва се активно в инициативи, организирани в класа и в училище – европейски проект по програма „Еразъм+“, „Международен ден на химията“, „Денят на числото „пи“ и др.
7. Ебру Гюнан Ибрахим – завършва XII клас на СОУ „Трайко Симеонов” с отлични учебни резултати.
Участва в дейности по проект „УСПЕХ” в клуб „Фотография” и „Краезнание”.
8. Аслъ Бейдатова Мустафова – завършва XII клас на СОУ „Васил Левски“, профил „Природоматематически“, с отличен успех.
Проявява значителен интерес към изучаването на природните науки и към спорта. Изявява се в различни спортни състезания и олимпиади по природоматематическите дисциплини.
Активно участва в клуб „Опознай Родината“ и „Млад кулинар“ по проект „Успех“.
9. Павел Мирославов Михайлов - завършва Профисионална гимназия по икономика, специалност „Банково дело“.
С високи постижения в общообразователната, професионална подготовка и спорта. Той има добри лидерски умения и способности за работа в екип. Има многобройни изяви и успехи в областта на професионалното направление:
- в училищно състезание по Банкиране „Банка на бъдещето“
- в Национално състезание по Банкиране „Иновации в банкирането“ – Свищов – декември 2014 г. – получил специална награда за банкова иновация;
- в Национално състезание по Публични финанси – Свищов
- в Национална ученическа конференция „Икономика за младежта“ – Самоков
- в Национално състезание „Управление на проекти“ – Свищов – 2015 г. –получил специална награда на Декана на факултет „Мениджмънт и маркетинг“ на СА „Д. А. Ценов“ - Свищов.
Изявен спортист и активен участник в проект „Успех“ - в клуб „Културен туризъм“ и в проект „Ученически практики“.
10. Елисавета Севдалинова Стоянова – завършва Професионална гимназия по строителство, архитекрура и геодезия, специалност „Строителство и архитектура”, с постигнати отлични резултати през целия курс на обучение.
Елисавета успешно се представя на олимпиади и състезания и взима активно участие в дейностите по европейски проект по програма „Еразъм +“.
Участва в Проект „УСПЕХ“, в клуб „Мажоретен състав“, и в национални лекоатлетически състезания, с постигнати значими резултати.
11. Мария Бориславова Гарчева – завършва Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Шумен, професия: „Хлебар-сладкар ”, специалност: „Производство на хляб и хлебни изделия”, с отличен успех през целия курс на обучение.
Участва в дейности по проект „УСПЕХ”, в клуб „Дебати”, клуб „Етнография” и проект „Ученически практики”.
12. Айджан Джелял Исмаил – завършва Професионална гимназия по машиностроене, специалност „Топлотехника – топлинна, климатична, вентилационна и хладилна”.
Включва се в дейностите по проект „УСПЕХ” – клуб „Съхрани българското” и клуб „Млад еколог”
13. Анъл Ахмедов Мухсинов – ученик от XII клас в Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Хр. Ботев“, професия „Програмист”, специалност „Програмно осигуряване”.
Активен участник в училищни и национални състезания, конференции, празници - „Ден на роботиката“, „Най-добър млад програмист“, с постигнати значими резултати и призови места.
През последните години участва в проект „Ученически практики“ и проект „Успех” – клуб „Роботика и моделиране“, „Език и текст“.
14. Зийнеб Хюсеин Йелдъръм – завършва ХІІ клас, непрофилирана подготовка в Средно общообразователно духовно училище „Нювваб”.
Най-значими са успехите й в областта на информационните технологии и природните науки.
Участва в състезания, акции, областни и национални конкурси, на които е удостоявана с престижни награди.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Гасиха пламнала нива

9 сгради, мандра и овцеферма са спасени при пожар вчера в село Коньовец. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен около 13:0о часа. Съобщено било за пламнала нива с овес. При пристигане на място огнеборците заварили силно развит пожар на голяма площ след силен вятър. Установено било, че пламъците тръгнали, след като клони на дървета при..

публикувано на 12.07.24 в 12:10

Пиян вилнее на село

35-годишен мъж бе задържан за нарушаване на обществения ред, съобщават от шуменската полиция. Сигнал за скандал между баща и син в частен дом в село Вълнари бил приет в полицейското управление в Каолиново малко преди 17:00 часа вчера. Към адреса бил пратен екип.  В присъствието на униформените 35-годишен местен жител, във видимо нетрезво..

публикувано на 12.07.24 в 11:59

Закани към полицаи

51-годишен мъж от Велики Преслав бил задържан, след като направил опит да попречи на полицейски служител да си изпълни задълженията. Това съобщават от шуменската полиция. Около 00:30 часа тази нощ бил приет сигнал за нарушаване на нощната тишина в града със силна музика от адрес в града. На място бил пратен екип на охранителна полиция.  51-годишният..

публикувано на 12.07.24 в 11:14

Мъж заплаши с нож сестра си

Домашен насилник е арестуван вчера, съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет малко след 13:00 часа. Съобщено било, че 32-годишен мъж от село Ясенково отправял закана за убийство с нож в ръка към 34-годишната си сестра. На адрес в селото веднага е насочен екип от полицейския участък в Хитрино.  Установен е и е задържан в РУ- Шумен. За..

публикувано на 12.07.24 в 11:03

Менделсон звучи все по-рядко

509 са регистрираните бракове в Шуменска област през 2023 г. , съобщават от отдел „Статистически изследвания“ в Шумен. Това е с 27.2% по-малко от предходната година.  Повече от половината бракове са сключени в градовете, а близо 45 на сто в селата. От общо 143 села в областта, в 58 не е сключен нито един брак, а в 30 - само по един.  Областите..

публикувано на 12.07.24 в 09:12

Обсъждат бъдещето на приюта

Общественото обсъждане за бъдещето на приюта за кучета ще има във Велики Преслав. То е насрочено за 16 юли - вторник, и тогава ще бъдат представени резултатите от анкетно допитване, направено от община Велики Преслав. Жителите на старата столица и селата Имренчево и Мостич е трябвало да дадат мнение къде да бъде разположен теренът за изграждане на нов..

публикувано на 12.07.24 в 08:13

Оранжев код за жега

Оранжев код за много високи температури е обявен за цялата страна днес. Днес ще бъде слънчево и горещо. След обяд над източната половина от страната ще има купеста облачност, но само на отделни места в крайните югоизточни райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб източен, в Източна България умерен североизточен вятър...

публикувано на 12.07.24 в 08:06