Бюрата по труда приемат заявки по нова програма за продължително безработни

До 26 май ще се приемат заявки по Програмата за обучение и заетост на продължително безработни лица за 2015 г. По нея се осигурява заетост за период до 12 месеца на хора, регистрирани в бюрата по труда повече от една година. Работодатели от частния сектор могат да подадат заявки във всяка Дирекция „Бюро по труда”. На одобрените работодатели се предоставят средства по минимални размери за основно и допълнително трудово възнаграждение, възнаграждения за платен годишен отпуск и за временна нетрудоспособност.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчев понеделник

През нощта беше предимно ясно. Температурите в североизточна България рано сутринта бяха между 1 и 8 градуса. В Търговище термометърът показваше 1 градус, в Шумен и Русе – 2, в Силистра – 4, в Разград - 8 градуса. Днес ще бъде предимно слънчево със слаб, по крайбрежието – до умерен югозападен вятър. Ще остане топло за средата на декември, като..

публикувано на 16.12.19 в 07:07

Последна вноска за корпоративния данък

Срокът за внасяне на последната месечна или тримесечна авансова вноска за корпоративен данък за 2019 година изтича днес, 16 декември. Това е и последният срок, в който фирмите имат възможност да направят корекция на декларираните от тях авансови вноски за тази година, за да не надвнесат ненужно данък или за да не плащат лихви към Националната агенция..

публикувано на 16.12.19 в 06:33

Планово без ток на 16 декември

Неотложни ремонти и обезопасяване на електросъоръженията ще са причина за спиране на тока днес, на 16 декември, в някои населени места на Североизточна България. В Разградска област от 9 до 16 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в част от гр. Цар Калоян (улиците: "Хр. Ботев", "Ст. Караджа", "Иван Рилски", "Баба Тонка", "В...

публикувано на 16.12.19 в 06:11

Всички полицаи на пост

Министерството на вътрешните работи започва нова акция за контрол по пътищата заради зачестилите инциденти от последните дни. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов. Късно снощи в град Нови Искър близо до жп прелез лека кола блъсна 8-годишно дете, което е в болница в тежко състояние. По-рано на софийския булевард "Никола Вапцаров" джип..

публикувано на 14.12.19 в 16:05

Топла събота

Високи са температурите в региона в съботната сутрин. Във вътрешността са 7-8 градуса, а по крайбрежието между 11 и 13 градуса. Днес преди обяд облачността временно ще се разкъса, но около пладне ще се увеличи и по-късно на изолирани места се очаква да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от юг, югоизток. Ще бъде топло за средата на декември, с..

публикувано на 14.12.19 в 07:45
Иван Маджаров

400 милиона лв. повече за здравеопазване

„Проблеми с изписването на лекарства няма да има нито за лекарите, нито за хронично болните пациенти“. Това заяви председателят на БЛС днес, Иван Маджаров, преди началото на събора на съсловната организация. През следващата година Националната здравно-осигурителна каса ще разполага с 4 млрд. и 700 000 лева, 400 млн. лева повече от тази година...

публикувано на 13.12.19 в 15:26

Арести за притежание на наркотици

Трима млади мъже от Търговище са задържани за срок до 24 часа за държане на различни количества канабис. У 27-годишен мъж са намерени 11 грама канабис, а в дома му - още 62 грама, разпределени в торбички на дози за разпространение. Други двама - на 25 и 26 години също са задържани, заради притежание на по 1 грам канабис. Образувани са досъдебни..

публикувано на 13.12.19 в 12:04