Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сузана Недева ще е председател на шуменската структура на КРИБ

Сузана Недева (вляво)

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България създаде своя структура в Шумен. Учредители са над 20 фирми от региона, които са от различни сектори на икономиката. В Управителния съвет на КРИБ - Шумен влязоха представители на пет дружества – избраната за председател на регионалния клон Сузана Недева (директор на инвестиционен център "Елана"), Захари Захариев ("Херти"), Геогри Крумов ("Примекс"), Красимир Костадинов ("Кънстракшън Груп" ЕООД) и Сирма Комитова ("Систа Ком"). Контролният съвет на новото сдружение включва двама членове - Владислав Кипров ("Лифтком") и Ивелин Иванов (адвокатско дружество "Василев – Иванов"). "Ситуацията и активността на бизнеса в региона наложиха създаването на такава структура", заяви председателят на новата структура Сузана Недева. На официалното откриване на регионалния клон на организацията присъства и инж. Иван Бойков, заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ. "Нашата цел е създаване на една нормална бизнес среда, за да може да сме конкурентоспособни и да се развиваме успешно. Днес колегите приеха и своеобразен етичен кодекс за взаимоотношение и работа помежду си. Отваря се много голямо поле за защита интересите на бизнеса по места. Ние ще бъдем до колегите и ще им помагаме във всичко", коментира Бойчев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тийнейджъри почистиха стъпалата към Паметника

Районът около Паметник „Създатели на Българската държава“ в Шумен днес беше почистен от седмокласници, възпитаници на СУ „Панайот Волов“. Природолюбителите събраха над 20 чувала с отпадъци – като пластмасови бутилки, кенчета и опаковки от вафли.  Освен това те поставиха и множество табели, които насърчават гражданите и гостите на града да пазят природата..

публикувано на 25.09.21 в 17:27

Ясни са съставите на РИК

Съставът на РИК Шумен за предстоящите избори на 14 ноември бе определен от Централната избирателна комисия. Това става ясно от публикувана информация на сайта на ЦИК. За председател е назначена Василина Кънчева от ГЕРБ-СДС, която изпълняваше функцията и на последните избори за Народно събрание през юли. По време на консултациите при областният..

публикувано на 25.09.21 в 11:14

Шуменка с международна награда

Възпитаничката на Хуманитарната гимназия в Шумен Вивиан Крайславова получи бронзов медал от най-престижното събитие за гимназисти с екологична носоченост – международната олимпиада GENIUS OLYMPIAD. Отличието днес ѝ връчи кметът на общината Любомир Христов. Според него ангажираността на младите хора към проблемите на екологията и опазването на..

публикувано на 24.09.21 в 12:57

Седем виртуални класни стаи

Учениците от 7 паралелки на 6 училища в Североизтока в момента се обучават от разстояние в електронна среда. Така например, заради положителни тестове на няколко ученици, по предписание на РЗИ, са карантинирани две паралелки от езиковата гимназия в Шумен. Учениците в тях се обучават дистанционно до края на месеца, съобщиха за Радио Шумен от..

публикувано на 24.09.21 в 12:51

Камиони на прицел

Проверки на тежкотоварните автомобили започват от днес и ще продължат до неделя на територията на Шуменска област. От полицията съобщиха, че акцията се прави съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура“. Целта е да не се допускат камиони с маса над максимално допустимата. Местата за контрол са избрани според трафика на тежкотоварните..

публикувано на 24.09.21 в 11:53

"Зелени коридори" през уикенда

Ваксинация в „зелени коридори“ организират тази събота и неделя /25.09-26.09/ от РЗИ-Шумен. Имунизациите ще се правят в кабинета на Медицинския център „Свети Иван Рилски“ пл. „Възраждане“ №1 в Старата поликлиника. Ще се поставят всички наличните ваксини на „Пфайзер“, „Модерна“, "Астра Зенека" и „Янсен“. Желаещите да се имунизират трябва да носят..

публикувано на 24.09.21 в 10:15

Три деца в болница с COVID-19

Три деца вече са настанени в ковид отделенията на шуменската болница, съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова. Най-малкото от тях е на година и осем месеца, което е постъпило вчера в здравното заведение. 148 са пациентите с COVID-19, настанени в Многопрофилната болница. От тях шестима очакват резултати от направените тестове за..

публикувано на 24.09.21 в 09:55