Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Сузана Недева ще е председател на шуменската структура на КРИБ

Сузана Недева (вляво)

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България създаде своя структура в Шумен. Учредители са над 20 фирми от региона, които са от различни сектори на икономиката. В Управителния съвет на КРИБ - Шумен влязоха представители на пет дружества – избраната за председател на регионалния клон Сузана Недева (директор на инвестиционен център "Елана"), Захари Захариев ("Херти"), Геогри Крумов ("Примекс"), Красимир Костадинов ("Кънстракшън Груп" ЕООД) и Сирма Комитова ("Систа Ком"). Контролният съвет на новото сдружение включва двама членове - Владислав Кипров ("Лифтком") и Ивелин Иванов (адвокатско дружество "Василев – Иванов"). "Ситуацията и активността на бизнеса в региона наложиха създаването на такава структура", заяви председателят на новата структура Сузана Недева. На официалното откриване на регионалния клон на организацията присъства и инж. Иван Бойков, заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ. "Нашата цел е създаване на една нормална бизнес среда, за да може да сме конкурентоспособни и да се развиваме успешно. Днес колегите приеха и своеобразен етичен кодекс за взаимоотношение и работа помежду си. Отваря се много голямо поле за защита интересите на бизнеса по места. Ние ще бъдем до колегите и ще им помагаме във всичко", коментира Бойчев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова солна стая за децата

Нова солна стая в ДГ „Пинокио“ в Русе откри кмета Пенчо Милков. Оборудването за нея е финансирано след кандидатстване и одобрение по Общинската образователна програма, а самофинансирането е една трета от стойността на инвестицията. От стаята ще могат да се възползват всички 223 деца, обучаващи се в детската градина. В помещението могат да..

публикувано на 26.01.23 в 15:35

Обвиняем за грабеж остава в ареста

Окръжният съд в Шумен не уважи искането на обвиняем да му бъде изменена мярката за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека.Това съобщиха от пресцентъра на съда. Мъжът търпи най-тежката мярка от началото на декември 2022 година. Привлечен е като обвиняем за извършен на 21 ноември грабеж на гарата в Шумен. Деянието е извършено в условията на..

публикувано на 26.01.23 в 15:01

Полицията на срещи в селата

Началниците на полицейските управления на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен ще проведат срещи с жителите на малките   и отдалечени населени места през февруари. Началникът на РУ- Шумен гл. инсп. Илиян Николов ще се срещне с жителите на село Велино на 22 февруари  в 11:00 часа в сградата на кметството. На 8 февруари в 11:00..

публикувано на 26.01.23 в 12:07
Шуменски университет

Катедрата по география пред закриване

Катедрата по география, регионално развитие и туризъм към Факултета по природни науки на Шуменския университет е пред закриване. Това научи радио Шумен от писмо от Асоциацията на професионалните географи и регионалисти, в което от организацията се обявяват против закриването на Катедрата. От ректорската канцелария на Шуменския университет заявиха, че..

публикувано на 26.01.23 в 11:42
Мадарският конник

Отхвърлиха искането за референдум

Шуменските съветници отхвърлиха предложението на кмета на село Мадара Неделчо Неделчев за провеждане на нов референдум за жителите на селото. В допитването той предлагаше да има четири въпроса. Първите два бяха свързани с продажбата и използването на имущество на територията на Мадара. Неделчев предлага 100% от постъпленията от продажба на..

публикувано на 26.01.23 в 11:11

Съветниците против скъпата вода

Всички присъстващи на първото за годината заседание на Общинския съвет в Шумен 39 съветници гласуваха единодушно срещу бизнес плана на ВиК Шумен, който предвижда поскъпване на водата с 54% . Те упълномощиха представителя на Общината да гласува против на събранието на Асоциацията на ВиК на 15 февруари с резервна дата 22 февруари. Против поскъпването на..

публикувано на 26.01.23 в 11:00

Отложиха план-сметката за чистота

Точката за план-сметката по чистота на Община Шумен отпадна от дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет. Съветниците решиха това с гласуване. Преди това, още в началото си общинската сесия бе прекъсната за 15 минути почивка по процедура. Правната комисия спешно трябваше да реши дали да остане в дневния ред точката за план-сметката по..

публикувано на 26.01.23 в 10:06