Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сузана Недева ще е председател на шуменската структура на КРИБ

Сузана Недева (вляво)

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България създаде своя структура в Шумен. Учредители са над 20 фирми от региона, които са от различни сектори на икономиката. В Управителния съвет на КРИБ - Шумен влязоха представители на пет дружества – избраната за председател на регионалния клон Сузана Недева (директор на инвестиционен център "Елана"), Захари Захариев ("Херти"), Геогри Крумов ("Примекс"), Красимир Костадинов ("Кънстракшън Груп" ЕООД) и Сирма Комитова ("Систа Ком"). Контролният съвет на новото сдружение включва двама членове - Владислав Кипров ("Лифтком") и Ивелин Иванов (адвокатско дружество "Василев – Иванов"). "Ситуацията и активността на бизнеса в региона наложиха създаването на такава структура", заяви председателят на новата структура Сузана Недева. На официалното откриване на регионалния клон на организацията присъства и инж. Иван Бойков, заместник-председател на Управителния съвет на КРИБ. "Нашата цел е създаване на една нормална бизнес среда, за да може да сме конкурентоспособни и да се развиваме успешно. Днес колегите приеха и своеобразен етичен кодекс за взаимоотношение и работа помежду си. Отваря се много голямо поле за защита интересите на бизнеса по места. Ние ще бъдем до колегите и ще им помагаме във всичко", коментира Бойчев.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разясниха европрограма

Начините за кандидатстване по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ бяха разяснени на работна среща на кметския екип с архитекти в Шумен. Процедурата насърчава инвестициите за подобряване на производствения капацитет и оптимизиране на бизнес процесите в семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите...

публикувано на 19.07.24 в 13:04
Пожар край Харманли

Тежка битка с огъня

На всеки 20 минути се получава сигнал за нов пожар в страната. Фронтовете са големи, температурите продължават да бъдат екстремно високи и вятърът на места е много силен. В тази тежка ситуация най-важното е пламъците да бъдат овладени и да бъде опазен животът на жителите и на служителите и доброволците, които се борят с огнената стихия. Това заяви..

публикувано на 19.07.24 в 12:13

Удари в лицето

45-годишен мъж е задържан за домашно насилие, съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен вчера около 01:00 часа в районното в Шумен. Съобщено било, че 45-годишен мъж е нанесъл удари по лицето на 40-годишна жена, с която живее на семейни начала.  Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Шумен. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 19.07.24 в 11:44

Пиян остана без кола

Лек автомобил "Тойота" е иззет от водач, седнал пиян зад волана. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена на 18 юли около 16:30 часа на кръстовище на ул. „Цар Иван Александър“ и ул. „Хан Аспарух“ в Шумен. С дрегер е установено, че 35-годишният мъж е управлявал с 1,26 промила.  Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ...

публикувано на 19.07.24 в 11:38
Голямата базилика в Плиска

Седем екипа на разкопки

Седем екипа ще продължат своите археологически проучвания в Шуменско с финансиране от Министерството на културата. Това става ясно от резултатите от проведената сесия за финансова подкрепа по Програмата за опазване на недвижимото културно наследство.  Три екипа ще работят по различни обекти в резервата Плиска. Доц. Константин Константинов ще получи..

публикувано на 19.07.24 в 09:04

Открит урок на платото

Открит урок по безопасност на движението с възпитаници на ЦПЛР- ОДК  "Анастас Стоянов" - Шумен се проведе в базата за отдих на Шуменското плато.  Гл. инсп. Веселин Георгиев от пътна полиция насочи вниманието на децата за спазване на по-голяма дисциплина на пътя.  Те научиха кои са отговорностите им като водачи на велосипеди, как да пресичат безопасно..

публикувано на 19.07.24 в 08:54

Планово без ток

Плановите прекъсвания на електричеството в горещите дни са редуцирани, но не могат да бъдат преустановени изяло. Това съобщи членът на Управителния съвет на „Електроразпределение –  Север“ Христо Христов. „Всички дейности са оценени като наложителни. При обявени няколкочасови прекъсвания, правим всичко възможно да възстановим електрозахранването..

публикувано на 19.07.24 в 08:40