Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Село Беловец отбеляза празника си с конни състезания и мотокрос

С конни състезания и мотокрос кубратското село Беловец отбеляза селищния си празник. Присъстваха народния представител д-р Хасан Адемов, заместник-областния управител на Разградска област Виолета Тодорова, кметът на община Кубрат Ремзи Халилов, председателят на общинския съвет д-р Ибрахим Яхов и много гости Грганизатор на конните състезания беше бизнесменът от селото Лютфи Дахилов.На традиционната писта в местността "До кантона"се състоя оспорвана надпревара в 6 гари. Участваха общо 45 жокеи и коне от Североизточна България.На 1 000 м за двегодишни коне се наложи Родриго Мендоса с кон Ирина от с. Сандрово, Русенско. В приз-критериума на 1 000 м. победи Гроздан Атанасов с Поп Кинг от с. Острово, Разградско. На 3 000 м победител е Ахмед Ибрям с Мистър Мачо от с. Белица, Силистренско. На 2 400 м се наложи Бюлент Сали с Аргона от с. Загориче, Шуменско. На 1 800 м първи е Гроздан Атанасов с Латога от с. Севар, Кубратско. А при двуколките на 1 800 м победата извоюва Недялко Стефанов /Даи/ с Шугър Бейби от Каварна. Победителите получиха купи и си разделиха награден фонд от 6 700 лева.

В три класа се проведе състезанието по мотокрос по отлично приготвеното трасе в местността "Балабана". В клас до 65 куб. см се състезаваха най-малките. Победи Николай Пламенов, следван от Радослав Русев и Божидар Бисеров, и тримата от Русе. В клас 250 куб. см се наложи Росен Рашков от Русе, втори остана Ергин Ахмед от Главиница, а трети - Пламен Илиев от Русе. В последния клас - 450 куб. см безапелационен победител стана Седат Севгинов от Русе. Втори се класира Бюлент Расимов от Беловец, трети - Пламен Мацоев от Русе и четвърти - Берхан Ефраимов от Беловец.  Победителите бяха получиха грамоти и парични награди.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Запазват средищните училища

Всички средищни училища в община Исперих ще бъдат запазени и през следващата година, каза кметът Аксел Кючюк, съобщава БТА. Той обясни, че списъкът на средищните училища и детски градини е обсъден и гласуван от съветниците на юлското им заседание.  По думите му, според изискванията на Министерството на образованието и науката списъкът се актуализира..

публикувано на 26.07.24 в 10:06

Четирима пострадаха при катастрофа

Катастрофа между два леки автомобила затвори частично пътя Разград - Търговище в района на село Манастирско.  Сигналът е получен около 12:15 часа на 25 юли. Челно са се ударили "Фолксваген Голф" с турска регистрация и "Хонда CRV" с търговищка регистрация. Зад волана на "Голф"-а е била 49-годишна жена от село Брестовене. В колата се возели..

публикувано на 25.07.24 в 13:27

Младеж преби майка си

19-годишен младеж от Кубрат е задържан за извършено домашно насилие, съобщават от полицията в Разград.  Около 22:00 часа на 24 юли на тел.112 е получен сигнал, че след скандал младежът е нанесъл удари по тялото на 38-годишната си майка.  По случая се води проверка за причиняване на телесна повреда по начин, особено мъчителен за пострадалата,..

публикувано на 25.07.24 в 13:05

Топъл обяд от БЧК

Успешно приключи кампанията “Заедно можем повече” на младежите от БЧК Разград по време на Панаира на киселото мляко. По време на тридневната фиеста доброволците на червенокръстката организация предлагаха на символични цени разнообразни сувенири, изработени от доброволци на младежката организация.  Кампанията тази година е за осигуряване на..

публикувано на 25.07.24 в 09:46

Удари в главата

60-годишен баща е нанесъл средна телесна повреда на 36-годишния си син. Това съобщават от разградската полиция. Скандалът между двамата възникнал в село Стражец около 01.00 часа на 24 юли. Пристигналият на място полицейски патрулен екип установил, че родителят е нанесъл удари в главата на сина си. Възрастният мъж е задържан в РУ-Разград. По случая се..

публикувано на 24.07.24 в 10:08

Влак удари кола на жп прелез

Влак блъсна лек автомобил, няма пострадали хора. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие на жп прелез в исперихското село Тодорово е получен около 10:25 часа на 23 юли. Лек автомобил „Ауди А3“, управляван от 64-годишен водач, преминава през прелеза при мигаща червена светлина на семафора, при което е ударен..

публикувано на 24.07.24 в 10:01

Катастрофа затваря път

Катастрофирал товарен камион е препречил движението по пътя Разград - Попово в района на бившия Военен лагер до село Благоево. Това съобщават от разградската полиция. В момента превозните средства се пропускат в едната лента, като пътят ще бъде затворен изцяло за изтеглянето на гондолата - зърновоз.  Обходният маршрут за всички превозни средства..

публикувано на 24.07.24 в 09:43