Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Учител от Шумен е номиниран за „Global Teacher Prize”

Учител от Шумен е номиниран за „Global Teacher Prize”, награда за изявени преподаватели от 1 млн. долара, която се дава от Фондация "Варки". Ангел Ангелов, който е учител по информатика в СОУ "Сава Доброплодни" е номиниран от своя колежка от Стара Загора. "Наградата се дава при условие, че финансовата и равностойност ще се вложи в образование, като този, който я спечели трябва да учителства поне още пет години след това", обясни учителят.  "Аз работя с талантливи ученици, но ако спечеля бих искал да помогна и на деца без възможности, деца в неравностойно положение в града и страната. Завършил съм социална педагогика и работата ми с деца, които не са талантливи, а по скоро нямат достъп до образование , технологии , ми е при сърце, така че аз това, което съм предложил е да ангажирам колеги да направя организация, в която да работя с деца от ромски произход , деца, които нямат възможност да посещават редовно училище и акцента ми е работа с деца бежанци" , допълни Ангелов.
През тази година той спечели приза за иновативен учител на компютърния гигант Майкрософт, както и голямата награда на Шумен за постиженията му в областта на образованието.

ВИЖТЕ ОЩЕ

9000 лв. за подкрепа на младежки проекти

Нови четири младежки проекта ще финансира Община Шумен. За целта са разпределени 9001 лв., които ще са за организиране на „работилница за лекари“ за деца и кандидат-студенти по медицина, за изграждане на оранжерии и парници в училище. С финансовата подкрепа на общината ще се проведе и едноседмично кино обучение за младежи, както и поредица от..

публикувано на 12.08.22 в 15:59
д-р Албена Младенова с един от медицинските специалисти в отделението

Медици ремонтират отделение

Нов интензивен сектор подготвят в Първо вътрешно отделение на шуменската болница, съобщи завеждащият на отделението д-р Албена Младенова. Към момента са ремонтирани и напълно оборудвани две болнични стаи с нови реанимационни легла и монитори. Отделението разполага и с нови оксиметри, които денонощно проследяват пулса и нивото на кислород в..

публикувано на 12.08.22 в 15:21

Зрелостниците сами плащат здравни осигуровки

Всички ученици, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигурителни вноски. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение, напомнят от офиса на Национална агенция за приходите в Шумен. За периода от..

публикувано на 12.08.22 в 14:52

Теренни проучвания във Велики Преслав

Започна разчистването на терените за архелогическите проучвания във Велики Преслав. И тази година одобрено финансиране има екипът на д-р Мария Манолова и д-р Петър Димитров от Националния археологически институт с музей при БАН. През отминалия сезон те работиха близо до Владетелската базилика, където попаднаха на дворцова сграда, разрушена напълно..

публикувано на 12.08.22 в 14:48
Катя Христова, началник на кабинета на Омбудсмана, след приемната в Шумен

Увеличават се жалбите към Омбудсмана

Дванайсет граждани се обърнаха с жалби и въпроси към Омбудсмана по време на приемната на екипа днес в Шумен. Те се отнасят за трудови и осигурителни права, пенсионни казуси, нередовното подаване на ток към населените места. Десетки на оплакванията от Шуменска област по електронната поща. Най-много са свързани с пенсионната система, с ТЕЛК решения,..

публикувано на 12.08.22 в 13:37

Полицията при децата

Деца от клуб „Млад полицай“ към детския отдел на Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен приключиха успешно едноседмичното си обучение. Инспектор Ирина Панова от полицейското управление в града запозна малчуганите с работата на различни служители в областната дирекция, а полицай Валентин Вичев демонстрира помощни средства, които..

публикувано на 12.08.22 в 11:45

В болница след катастрофа

Петдесет и тригодишна жена пострада при катастрофа в Шумен. Пътното произшествие е станало малко преди 10 ч. тази сутрин на ул. "Адам Мицкевич" в града. Полицаите, които пристигнали на място, са установили, че 27-годишна жена, водач на лек автомобил Тойота " Ярис" с шуменска регистрация, не е пропуснала 53-годишна пешеходка, която пресичала по..

публикувано на 12.08.22 в 11:34