Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на Разград представи двама от заместниците си

Снимка: Радио Шумен

Двама от заместниците си представи днес новият кмет на Разград д-р Валентин Василев. Доскорошният областен управител Галина Георгиева-Маринова поема финансовите дейности, инвестиционния отдел и контрола на правното обслужване. Тя е юрист по образование, освен това има магистърска степен по финанси. Вторият заместник е Ердинч Хасанов, който два мандата е бил кмет на село Ясеновец от квотата на СДС, след това се е занимавал с частен бизнес. Ресорите му са хуманитарните дейности, образованието и здравеопазването. Хасанов е завършил Спортна академия, специалност "Треньор по спортна гимнастика и учител по физкултура", а след това и Финансовата академия в Свищов, специалност „Финансов мениджмънт“. Представен бе и новият началник отдел "Контрол по строителството, обществен ред, охрана и транспорт". Тази дирекция ще се оглавява от Младен Чакъров от ГЕРБ. Новият кмет ще има две специалистки по връзки с обществеността - Магдалина Банкова и Деница Дилова-Маркова. Д-р Василев обяви, че засега местната управа ще работи по старата структура, но от началото на следващата година може да има още един или двама заместник-кметове.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха незаконни дърва в Завет

Незаконно придобити дърва са открити в къща в град Завет при съвместна проверка на полицията и служители на „Държавното горско стопанство“ в Завет. Домът е собственост на 47-годишна жена, а в къщата били намерени 7 кубика дърва от вида ясен, които били без редовно позволително. Нанесената щета е за 500 лева, съобщават от Областната дирекция на..

публикувано на 17.01.21 в 11:15

Съпруга брани мъжа си

Полицията в Разград задържа мъж и жена. Той шофирал пиян, а съпругата му се опитала да попречи на органите на реда да изпълнят служебните си задължения. Това съобщават от Областната дирекция на МВР. Около 22 часа снощи на улица „Жеравна“ в Разград е спрян за проверка лек автомобил. Пробата за алкохол на водача отчела 1,99 промила. Мъжът отказал..

публикувано на 17.01.21 в 11:11

Един милион за детски център

Откриха Центъра за работа с деца на улицата в Разград. Социалната услуга се помещава в бившия дом „Майка и дете“. Центърът вече е в обновените кабинети на втория етаж на сградата, което увеличава площта на социалната услуга близо четири пъти и създава предпоставка за увеличаване и на капацитета, който в момента е 15 деца. В ремонтните дейности..

публикувано на 15.01.21 в 16:40

Мъж опита да преметне КАТ

34-годишен мъж от кубратското село Севар се явил на гише „Квалификация“ в сектор „Пътна полиция“ – Разград с твърдението, че е изгубил свидетелството си за управление на МПС. След направена справка в информационните масиви на МВР е установено, че шофьорската книжка на мъжа е отнета в Кралство Дания. Заради неверните данни, декларирани в..

публикувано на 14.01.21 в 10:19

Контрол на всеки километър

124 нарушения на скоростните режими са установени по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, проведена на територията на Областната дирекция на МВР - Разград от 19:00 часа на 8 януари до 19:00 часа на 13 януари. Най-много наказателни документи – 120 фиша и 6 акта – са съставени на водачи, които не спазват..

публикувано на 14.01.21 в 10:12

Подслон за ламите

След сигнал от гражданин бе изграден навес в сектора на Зоокъта в Разград, в който се отглеждат лами. В огражденията, предназначени за този вид животни, има покрито помещение, където ламите да се подслоняват при валежи, но в момента в него са изолирани новородено ламче и неговата майка. Те ще останат там 2-3 месеца, а когато малкото укрепне, ще се..

публикувано на 13.01.21 в 16:43

Възстановено движение

Възстановено е движението при 69 км по път I-2 Русе – Разград – Шумен в района на Разград. Радио Шумен припомня, че тази сутрин движението в участъка се осъществяваше в едната лента заради катастрофирал тежкотоварен автомобил.

публикувано на 13.01.21 в 14:38