Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговище отбеляза Трети март по нестандартен начин

Млади хора облякоха бели, зелени и червени фланелки и формираха най-големия жив трибагреник. Под звуците на Ботевия марш, 120 ученици от II СОУ „Проф. Никола Маринов“  изпълниха флашмоб на централния площад „Свобода“. Заразени от ентусиазма на младите хора, гражданите запяха думите на Ботевия марш в знак на признателност към падналите за свободата на България.

"138 години помним и носим 3 март в душата си. Нека сведем глави пред свещения ореол на България, пред възхода на народа и възраждащата мощ на нашата държавност. В тях е скрита силата да се изправяме и побеждаваме, да обичаме родното и пазим светлата памет за героите", подчерта в обръщение кметът д-р Дарин Димитров.

Организатори на събитието са екипът на туристически сайт www.gotargo.com и актьорите Моника Угренова и Милен Алексиев, с финансова подкрепата на Община Търговище и спонсор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Индустриален парк за милиони

Индустриалният парк, който ще бъде изграден в Търговище, е локомотивът, който ще изтегли напред общината в икономически, в промишлен и в социален аспект и ще спомогне за преодоляване на регионалните дисбаланси. Това заяви министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов на среща с кмета д-р Дарин Димитров и представители на бизнеса в Търговище...

публикувано на 09.07.24 в 15:44

Търсят широко ляво обединение

Единственият път пред БСП е на обединението, категорични бяха социалистите в Търговище при среща с председателя на парламентарната група и организационен секретар на партията Борислав Гуцанов. Той запозна Областния съвет в града със стъпките, предприети от новото ръководство за единение както вътре в партията, така и в търсене на широко ляво..

публикувано на 09.07.24 в 09:34

Подкрепа за областния лидер в Търговище

Декларации в подкрепа на областния лидер Хамди Илиязов разпространяват структурите на ДПС в Търговищко. Те са в отговор на публикация в социалните медии от хора, които твърдят, че са от структурите от Търговище и свалят доверие от областния председател.  „Те не са застанали с имената си. Посочват, че прилагат подписка от 33-ма души, но тази..

публикувано на 08.07.24 в 12:49

Хор "Родна песен" – в Китай

Хор "Родна песен" при Образцовото народно читалище "Напредък 1864" в Търговище получи покана за участие в Седемнайсетият Международен китайски хоров фестивал и конкурс China International Chorus Festival CICA, който ще се проведе от 15 до 19 юли в Пекин. Това става ясно от публикация в социалните мрежи на диригента на хора Красимира Коларова...

публикувано на 07.07.24 в 13:26

4000 на фолклорна среща

4000 участници от 520 състава в цялата страна ще се представят в рамките на 6-ото издание на Националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ в Попово. В  три поредни дни - 5, 6 и 7 юли,  на 4 открити сцени изпълнители от всяка точка на България ще представят фолклора на своя регион. Събитието се организира от община Попово и Сдружението за..

публикувано на 05.07.24 в 11:46

Спомен за голямото наводнение

Тези дни си спомняме за голямото наводнение в Търговище отпреди 110 години чрез фото документалната изложба на Регионалния исторически музей в града. Експозицията „Спомен за голямото наводнение на р. Врана в Търговище, 6 юли 1914 г.” е подредена във витрините до ОУ „Христо Ботев”. Постерите ще останат експонирани там през цялото лято. Това е..

публикувано на 05.07.24 в 11:36

Синя зона и в Търговище

Вече е време Търговище да има синя зона и от общинската администрация усилено работим над тази идея. Това каза кметът на общината д-р Дарин Димитров, който днес отговаряше на живо в социалните мрежи на въпроси на граждани. При изграждането ще се започне от централната градска част, допълни той.  "Паркоместата около Първо основно училище, спортна..

публикувано на 04.07.24 в 14:50