Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Лиляна Павлова ще посети Русе и Бяла днес

Лиляна Павлова

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще посети днес Русе и Бяла. В 9.30 часа тя ще присъства на откриването на комбинирана детска площадка в Бяла, след което ще провери как върви рехабилитацията на ул. „Стефан Стамболов“, част от главния път Бяла-Попово, и на пропадналия участък до Беленска река, който предстои да бъде ремонтиран. По-късно, в 11 часа, министър Павлова ще участва във форума „Региони в растеж“ в Русе. Срещата с представители на бизнеса ще се проведе в Зала „Европа“ на Доходното здание. Програмата на министъра предвижда още да направи оглед на блок „Райна Княгиня“, част от програмата за саниране на жилищни сгради в Русе, както и проекта за изграждане на нов ЖП-надлез на км 1+545 по линията Русе – Подкова и реконструкция и удвояване на път II-21 Русе –Тутракан – Силистра. В 15.30 часа Лиляна Павлова ще изнесе лекция за регионалната политика на страната пред студенти и преподаватели от Русенския университет „Ангел Кънчев“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова чешма в Русе

Започна изграждането на обществена чешма в обновената през миналата година градинка до площад „Дунав“ в Русе. Чешмата ще бъде не само функционално, но и естетически значимо допълнение към градската среда, съобщават от местната администрация.  Тя ще има четири чучура, а на каменния постамент ще бъде монтирана бронзова фигура на закрилника на Русе –..

публикувано на 28.08.24 в 16:05

2 км опашка на Дунав мост

Повече от два километра е опашката от камиони в района на граничния пункт Дунав мост при Русе днес по обед. Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг, където времето за престой е близо 30 часа. Около 10 часа пък е времето за влизане от Румъния в България. Това съобщава БТА.  От граничния пункт информират, че за..

публикувано на 28.08.24 в 13:55

Мерки за “тапата” на Дунав мост

Предприемането на спешни мерки за “тапата” на Дунав мост при Русе бяха обсъдени на среща на премиера Димитър Главчев с вътрешния министър Атанас Илков, с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова и регионалния министър Виолета Коритарова.  Премиерът е възложил на министрите да разговарят с ресорните си румънски колеги, за да..

публикувано на 28.08.24 в 12:25

Екоакция в Русе

За поредна година Областната администрация в Русе ще бъде част от кампанията „Да изчистим България заедно“. В инициативата на 14 септември по традиция ще се включат служители на институцията, които с примера си искат да привлекат още жители на региона към каузата.  И тази година   в деня на инициативата и в деня след това общините са освободени от..

публикувано на 28.08.24 в 11:45

Косят избуяли треви

И тази седмица продължава косенето на тревните площи около улици и булеварди в Русе.  Дейностите се извършват от общинското предприятие по бул. „България“, в централна градска част и в Парка на възрожденците.  При неподходящи метеорологични условия дейностите ще се изпълняват в следващи благоприятни дни.

публикувано на 27.08.24 в 08:49

Мият русенските улици

И тази седмица продължава миенето на улици и булеварди в Русе. Дейностите се извършват от общинското предприятие със специализирани машини, а водата се взема от сондажните кладенци на община Русе.  Ще бъдат обхванати улиците „Плиска“, „Доростол“, „Борисова“, „Майор Атанас Узунов“, „Козница планина“ и „Голям Богдан“, както и булевардите..

публикувано на 26.08.24 в 13:51

Опашка на Дунав мост

Близо два километра е опашката от камиони в района на Дунав мост в Русе, съобщава БТА. Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг. Времето за престой е около 30 часа.  Трафикът на леки автомобили в посока Румъния е нормален, като шофьорите изчакват между 5 и 10 минути, за да преминат по моста. Очаква се в..

публикувано на 26.08.24 в 13:47