Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И слънце, и дъжд ще има на 25 септември

Хладно е утрото в Североизточна България. В Шумен термометрите показват 7 градуса, влажността на въздуха е 84 процента. В Разград и Силистра е 9 градуса, 10 градуса в Русе. Днес от север ще започне заоблачаване, а в следобедните часове над региона ще превали. Ще духа слаб северен вятър. Дневните температури ще са между 20 и 23 градуса, за Шумен очакваният максимум е 21 градуса. Хладни ще бъдат и първите два дни на новата седмица, но след това започва трайна тенденция към повишаване на температурите и в началото на октомври се очаква те да бъдат до 25 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пиян е невредим след катастрофа

Моторист самокатастрофира близо до шуменското село Лозево и се отърва без травми. Озова се обаче в ареста, защото пристигналите пътни полацаи устоновили, че е употребил алкохол. Дрегерът отчел 1,71 промила в издишания въздух, съобщават от ОДМВР Шумен. Сигналът за произшествието близо до селото бил приет малко преди 21 часа в събота. На място екип на..

публикувано на 12.08.24 в 13:17

Жена обра мъж в хотел

Търговищки полицаи разкриха кражба на 1400 лева от хотел в града. Парите били собственост на мъж от община Добрич. Той алармирал полицията в събота към 10 часа, че парите му ги няма. След проведени незабавни издирвателни действия е установен извършителят на деянието – 20-годишна жена от Търговище.  Полицейските служители установили още, че..

публикувано на 12.08.24 в 12:28

Катастрофа издаде дрогиран

30-годишен мъж от Велики Преслав е дал положителна на амфетамин, канабис и бензодиазепин проба, а до нея се стигнало след участието му в катастрофа по пътя Върбица - Шумен.  Инцидентът станал около 8 часа сутринта на 9 август. Ударили се 67-годишен водач на лек "Опел Корса",  адресно регистриран в село Иваново и 30-годишният, който карал Ауди А6 с..

публикувано на 12.08.24 в 11:33
Снимката е илюстративна, архив.

Смъртоносен удар край Мараш

Шофьор на 60 г. зад волана на ВАЗ блъсна двама пешеходци край шуменското село Мараш и единият от тях е починал в болницата. Пътният инцидент по пътя от Мараш в посока към Салманово станал в неделя около 07:45 часа, съобщават от ОДМВР Шумен.  На място бил насочен екип на пътна полиция и униформените установили, че водачът на лек автомобил ВАЗ с шуменска..

публикувано на 12.08.24 в 11:22

Денонощие без вода

За срок от едно денонощие без вода остават квартал „Макак“ и селата Панайот Волов и Белокопитово. Това съобщават от ВиК – Шумен на страницата си в интернет.  Посочената причина е  - авария на Помпената станция „Мадарски конник“.

публикувано на 12.08.24 в 11:09

Работа за 29 души, търсят строители

Трудова заетост на 29 души по различни програми осигури Община Шумен съвместно с Бюрото по труда. Девет души са наетите на пълен работен ден, останалите 20 са на четири часа. В селата от общината 10 души са ангажирани с дейности, свързани с помощ при овладяване на щетите от пожари и бедствия. Други 15 души са наети още преди месец по регионална програма..

публикувано на 12.08.24 в 11:04

Търсят кръводарители

Отделението по трансфузионна хематология към УМБАЛ „Канев" в Русе се нуждае спешно от кръводарители с A кръвна група. Това съобщават от лечебното заведение. 

публикувано на 12.08.24 в 09:45