Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първан Симеонов за промените в Изборния кодекс

Снимка: БГНЕС

Последните промени в Изборния кодекс малко преди самия вот се превърнаха в една от основните теми в предизборната кампания и те без съмнение ще повлияят на формирането на мнение. Това заяви в интервю за Радио Шумен политологът Първан Симеонов. По думите му, всички от политическия елит са намерили какво да спечелят от дебата, свързан с промените на Изборния кодекс в 12 без 5. „Не съм убеден обаче, че българското общество спечели от този дебат“, заяви Първан Симеонов. Защо, чуйте в разговора на Невена Николова с него.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Книги за смет

Предадени над 110 тона пластмасови отпадъци и подарени книги за повече от 1 милион лева – това са количествените измерения на кампанията „Книги за смет“, която съществува вече от 12 години. На 19 май инициативата гостува в Русе след двегодишно прекъсване, за да предизвика малки и големи да предават пластмасови отпадъци срещу книга. Посланието на..

публикувано на 19.05.24 в 08:00

Зрелостници писаха за мълчанието

„Цената на компромиса“ – това беше темата за интерпретативно съчинение по „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски, по която днес имаха възможност да пишат около 50 000 зрелостници в цялата страна. Втората възможност в третия модул от държавния зрелостен изпит по български език и литература беше есе на тема „Мълчанието – сила или слабост“...

публикувано на 17.05.24 в 14:09

Кола за бала от сърце

Младеж от Шумен предлага автомобила си за бала на абитуриент в нужда. Вергил Борисов, който също е ползвал колата на приятел за своя бал, знае и иска да направи деня на този, който го потърси, чудесен. От години е традиция един след друг от луксозни и по-луксозни автомобили да слизат прекрасно облечени младежи. Важно е да се отиде на бала не..

публикувано на 17.05.24 в 08:58

Кръстиха щъркели в Мараш

Семейство щъркели бяха кръстени днес в шуменското село Мараш. На електрическия стълб, където е гнездото, беше поставена табелка с имената на птиците - Хрис и Бони. Имената са избрани след допитване в групата на селото в интернет заради улицата, на която е гнездото - „Христо Ботев“ .  Вече десетина години хората им се радват и ги очакват с..

публикувано на 16.05.24 в 16:13

Награди за бъдещи лечителки

С награждаване, поздравления и аплодисменти завърши двудневното национално студентско състезание „Учим, за да помагаме“, на което за трета година домакин бе Филиал Шумен към Медицинския университет във Варна. В надпреварата участваха 20 отбора.  На първо място в специалност „Медицинска сестра“ се класира отборът на Югозападния университет в..

публикувано на 15.05.24 в 15:57

Общината тръгва по детските площадки

Община Шумен започва проверка за състоянието на детските площадки в града, по кварталите и селата. Четирима служители ще обходят всички 80 места с люлки, катерушки и пързалки. В екипа е включен и представител на Общинското предприятие „Строителство и благоустройство“, защото със сигурност има повреди, които трябва да се отстранят. Инспекциите..

публикувано на 15.05.24 в 12:01

Пъстрият свят на Ани

Рисунките на 6-годишната Анастасия Миленова са произведения на изкуството. С илюстрациите си малката Ани ни прави свидетели на нейния голям вътрешен свят.   Малко преди Великден тя дари косата си за направата на перуки за онкоболни деца. Тогава научихме за нейното голямо, благородно сърце, а днес научаваме за нейния огромен талант.  Когато..

публикувано на 15.05.24 в 11:36